ertnews.gr

Κομοτηνή: Πρόβλημα η εξεύρεση εργατών γης για τους αγρότες της Ροδόπης

29/06 13:02
Κομοτηνή: Πρόβλημα η εξεύρεση εργατών γης για τους αγρότες της Ροδόπης

Χωρίς εργατικά χέρια κινδυνεύουν να μείνουν οι αγρότες της Ροδόπης. Με δυσκολία όπως λένε βρίσκουν ανθρώπους για τον καθαρισμό των φυτών τους και των υπολοίπων εργασιών στα κτήματά τους. Ιδιαίτερα την περίοδο της συγκομιδής η μη εύρεση εργατών γης δημιουργεί προβλήματα στο ίδιο το παραγόμενο προϊόν και στη διάθεσή του στην αγορά, αν πρόκειται για νωπά προϊόντα.

«Είναι ένα πρόβλημα που το καταγράφω καθημερινά ως παράπονο των αγροτών από 44 οικισμούς του Δήμου, δεν αφορά μόνο μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι γενική η έλλειψη» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, ο κ. Ιωάννης Μουρτίδης.Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που του μεταφέρουν οι αγρότες των οικισμών του Δήμου είναι ότι πολλοί μετανάστευσαν για εργασία σε άλλες χώρες του εξωτερικού και άλλοι μένουν στα επιδόματα που εισπράττουν χωρίς να επιδιώκουν να εργαστούν «φοβούμενοι», όπως επικαλούνται, «την απώλειά τους αν κάνουν μεροκάματο».

Όπως σημείωσε παρόμοιο με αυτό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κι αναψυχής. Σύμφωνα με τον ίδιο ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί η χορήγηση επιδομάτων ακόμη και σε εκείνους που μπορούν να εργαστούν. «Λύση στο πρόβλημα θα αποτελούσε η ενίσχυση της εργασίας, τουλάχιστον για εκείνους που μπορούν να δουλέψουν, για δε τους υπόλοιπους η ενίσχυσή τους θα πρέπει να συνεχιστεί» είπε ο κος Ιωάννης Μουρτίδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-6-2022).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version