ertnews.gr

Κομοτηνή: Παρουσιάστηκε στο κοινό “Η Αλφαβητοχώρα, Το Ομικρομικρούλη”

23/10 15:10
Κομοτηνή: Παρουσιάστηκε στο κοινό “Η Αλφαβητοχώρα, Το Ομικρομικρούλη”

“Αισθάνομαι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” με τα λόγια αυτά η εκπαιδευτικός –συγγραφέας Ανδρονίκη Παντελίδου ξεκίνησε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κομοτηνής στο χώρο της Τσανακλείου, όπου και παρουσιαζόταν χθες αργά το απόγευμα το βιβλίο της“Η Αλφαβητοχώρα, Το Ομικρομικρούλη”,που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε εικονογράφηση, Κατερίνας Χονδρομπίλα από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.

Ανδρονίκη Παντελίδου: «Δεν πρέπει να εκφοβίζουμε καθόλου τον συνάνθρωπό μας»

Κομοτηνή: Παρουσιάστηκε στο κοινό “Η Αλφαβητοχώρα, Το Ομικρομικρούλη”
Η κα Παντελίδου με τον Α.Καραφύλλη, καθηγητή στο ΔΠΘ και τον εκδότη της κο Γιώργο Δαμιανό

Ανάμεσα σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, σε γνωστούς και φίλους η κα Παντελίδου μίλησε για τον ήρωά της…«Ο Ομικρομικρούλης πέρασε σαν ιδέα στο μυαλό μου εντελώς ξαφνικά και ήταν πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα και τώρα που η ιδέα υλοποιήθηκε και φτάσαμε στο στάδιο της παρουσίασης χαίρομαι περισσότερο» ανέφερε μην κρύβοντας την ευτυχία και την ικανοποίησή της. “Ποιό μήνυμα περνούν οι ήρωες του βιβλίου σας;”  ρωτήσαμε την  κα Παντελίδου κι εκείνη δεν χρειάστηκε στιγμή να σκεφτεί την απάντηση «δεν πρέπει να εκφοβίζουμε καθόλου τον συνάνθρωπό μας» μας είπε.

Η κα Παντελίδου με την ψυχολόγο κα Μαγδαληνή Ευφραιμίδου.

Εκπαιδευτικός σχεδόν τρεις δεκαετίες γνωρίζει καλά ότι όλα ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες και συνεχίζουν στις πολύ μεγαλύτερες. «Γενικώς σε όλους θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε με το σωστό τρόπο και όχι να προτάσσουμε το δικό μας εγώ και να βάζουμε το δικό μας εγώ πάνω από τους άλλους.»
Ένα επίκαιρο και συνάμα διαχρονικό θέμα ο εκφοβισμός γι αυτό και η κα Παντελίδου με το παιδικό της βιβλίο κατάφερε να αγγίξει τις ψυχές μικρών και μεγάλων. Όσον αφορά στις αντιδράσεις των μαθητών της – αναγνωστών πια του βιβλίου; «Χαρήκαν. Τους άρεσε πάρα πολύ» είπε με ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι πολύ σύντομα θα κρατήσουν στα χέρια τους και το επόμενο βιβλίο της εμπνευσμένο από τον κορονοϊό…

«Είναι εξαιρετική η δουλειά της κας Παντελίδου. Περνά πολύ εύστοχα μηνύματα για τον εκφοβισμό και το πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε» δήλωσε η κα Ευφραιμίδου Μαγδαληνή, ψυχολόγος μια από τις ομιλήτριες της χθεσινής εκδήλωσης, σημειώνοντας «θα το χρησιμοποιήσω στο σχολείο, καθώς πιστεύω ότι  αποτελεί πολύ καλό υλικό  για να εργαστούμε πάνω σε αυτό» . Σύμφωνα με την ίδια η συγγραφέας «με εύστοχο τρόπο και πρωτότυπο, μέσα από μια αλφαβήτα καταφέρνει και  «ξεπετάγονται» πολύ εύκολα  μηνύματα».

Η κα Ν.Λιβεριάδου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού

«Ας ελπίσουμε ότι άνθρωποι σαν την κα Παντελίδου, βιβλία και άλλα πολλά, από διαφορετικούς εκδότες, θα δώσουν το ερέθισμα για μια καλύτερη κοινωνία. Είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε» ανέφερε ο εκδότης της, ο κος Γιώργος Δαμιανός από τις Εκδόσεις 24 Γράμματα.
Τέλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλήτισμού, η κα Νατάσα Λιβεριάδου σημείωσε: «Με εντυπωσίασε το βιβλίο, θεωρώ ότι θα είναι χρήσιμο για τα παιδιά γι αυτό και θα έχουμε μερικά στα ΚΔΑΠ» ευχόμενη για τη συγγραφέα « Να είναι γερή και να συνεχίσει να γράφει. Έχει ταλέντο» τονίζοντας ξανά «Είναι ένα φανταστικό βιβλίο χρήσιμο για τα παιδιά και τους γονείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version