ertnews.gr

Κομοτηνή: Παρεμπόριο και Κάθετος Άξονας της Νυμφαίας στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

03/09 20:58

«Είχαμε τη δυνατότητα όλοι οι πρόεδροι να αναφερθούμε στα προβλήματα που θεωρούμε ότι απασχολούν την επιχειρηματικότητα με αναφορές ειδικότερα ο καθένας στην περιοχή του» αναφέρει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Αντώνης Γραβάνης με αφορμή τη συμμετοχή του σε σύσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων Μακεδονίας Θράκης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εν όψει της διοργάνωσης της ΔΕΘ. Σύσκεψη η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τα προβλήματα και όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος.

Κομοτηνή:  Παρεμπόριο και Κάθετος Άξονας της Νυμφαίας στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό«Εκτός από τα γενικά προβλήματα που τα γνωρίζουν καλά όλοι, όπως: Υψηλοί συντελεστές , δύσκολο εξωτερικό οικονομικό κλίμα, ρευστότητα, τράπεζες κ.α. Είχαμε τη δυνατότητα να θέσουμε και τα θέματα της Ροδόπης, όπως ο Κάθετος Άξονας.» δηλώνει ο κος Γραβάνης προσθέτοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα , το οποίο πρέπει να μπορέσει να αποτελέσει πλεονέκτημα για την περιοχή μας. Επίσης, τέθηκε το θέμα της στέγασης του Τελωνείου. «Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι σημαντική η παρουσία του για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το παρεμπόριο.» σημειώνει ο κος πρόεδρος θεωρώντας επίσης σημαντική τη διάνοιξη του τελωνείου και στα λεωφορεία, εξέλιξη που θα βοηθούσε στην επισκεψιμότητα της περιοχής. ‘Όπως επίσης τέθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης του Πανεπιστημίου. «Θέσαμε πολλά θέματα, τα οποία πραγματικά μπορούν να δώσουν μια άλλη ώθηση στην περιοχή μας. Παραδώσαμε υπόμνημα με τις προτάσεις μας. Πολλά θέματα τα βρήκε πολύ ενδιαφέροντα για παράδειγμα το παρεμπόριο, εξαγγελίες θα υπάρξουν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Είναι πάντως θετικό γεγονός αυτή η σύσκεψη των Επιμελητηρίων με τον Πρωθυπουργό και θα πρέπει να παγιωθεί, καθώς παρουσιάζονται οι ανάγκες όλης της κοινωνίας» υποστηρίζει ο πρόεδρος.

Κοινά θέματα που απασχολούν το σύνολο της περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν το παρεμπόριο, η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, η διασύνδεση με ηλεκτρικό τρένο από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, η επιδότηση του μεταφορικού κόστους, «λόγω των πολλών διοδίων οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα στην μεταφορά των προϊόντων τους στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα», όπως υποστηρίχθηκε. «Θέσαμε πολλά θέματα τα οποία πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός τα άκουσε με μεγάλη προσοχή» δηλώνει ο κος Γραβάνης τονίζοντας «Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση έδειξε το ενδιαφέρον της προς την επιχειρηματικότητα. Πρέπει σ’ αυτή τη χώρα επιτέλους να σταματήσουμε να ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Μόνο μέσω της επιχειρηματικότητας μπορούμε να οδηγηθούμε και στην ανάπτυξη και στην ευημερία». «Με κοινωνικό πρόσωπο και θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες» παρατηρούμε για να απαντήσει: «Τις θέσεις εργασίας τις βάζει η Κυβέρνηση , εμείς ποτέ δεν έχουμε θέσει θέματα που αφορούν στη μείωση του κόστους εργασίας. Οι εργαζόμενοι, αν δεν είναι καλά πληρωμένοι , δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, θέλουμε καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, μέσα σε ένα περιβάλλον εξωστρέφειας στο οποίο θα μπορούν οι επιχειρήσεις να ανθίσουν» υποστηρίζει για να καταλήξει λέγοντας « Όταν μια επιχείρηση δεν μπορεί να ανθίσει, αυτό πρώτα από όλα έχει κόστος στον εργαζόμενο.»
Φώτο: Ο κος Αντώνης Γραβάνης στο μέσο της φωτογραφίας (αρχείο ΕΡΤ) ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version