ertnews.gr

Κομοτηνή: Οι επιβιώσαντες του καρκίνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό

25/06 05:39
Κομοτηνή: Οι επιβιώσαντες του καρκίνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Κομοτηνή: Οι επιβιώσαντες του καρκίνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Στη φώτο διακρίνεται και η γραμματέας του παραρτήματος κα Ε. Σακελλάρη

«Είναι μια γιορτή. Γιορτάζουμε την νίκη κατά του καρκίνου. Ναι, νικιέται ο καρκίνος!» με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ροδόπης, ο κος Στέφανος Κουτσογιάννης παρουσίασε την τελευταία εκδήλωσή τους που διοργανώθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους επιβιώσαντες του καρκίνου (1η Κυριακή του Ιουνίου).

Στέφανος Κουτσογιάννης: Η Τέχνη επιδρά θετικά στην μάχη με τον καρκίνο

Η κα Τάνια Πούλκου

«Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» σημείωσε ξανά προσθέτοντας πως «εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πέρασαν την δοκιμασία και έζησαν παρά πολλά χρόνια.» Όπως τόνισε ο κος Κουτσογιάννης πρόκειται για αληθινή δοκιμασία που την περνούν οι ίδιοι , η οικογένεια, η κοινωνία κ.α.. «Συμμετέχουν όλοι σ’ αυτή την προσπάθεια.» τόνισε για να επισημάνει ότι η «Τέχνη επιδρά θετικά σ΄αυτή τη μάχη με τον καρκίνο». Σύμφωνα με τον έμπειρο γιατρό «Όσοι περάσουν από αυτή την δοκιμασία και βγουν νικητές θα πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζονται. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Έτσι, θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα βγαίνουν νικητές.»
Τάνια Πούλκου: Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί
Το δικό της μήνυμα γι αυτή την ιδιαίτερη «μάχη» δίνει με την έκθεση δικών της έργων η φωτογράφος κα Τάνια Πούλκου. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Παραρτήματος φωτογράφησε τους νικητές αυτής της προσπάθειάς.
Η έκθεση παρουσιάστηκε προχθές και θα είναι ανοικτή για το κοινό μια εβδομάδα στο café –bar «Βαρόσι».

Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κος Κ. Μαϊνας

«Είναι μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί τους, το έκανα με μεγάλη χαρά. Ήταν ένα δικό μου λιθαράκι σ’ αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Σύλλογος . Ένας από τους λόγους της συμμετοχής είναι γιατί πρόσφατα έχασα τον θείο μου τον Χρήστο Μπάτσιο, εκεί αφιερώνω την έκθεση» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Πούλκου. Παράλληλα, σημείωσε πως άνθρωποι που έχουν παλέψει με το καρκίνο και έχουν βγει νικητές παρουσιάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το σλόγκαν της κάθε φωτογραφίας τα έχουν γράψει οι ίδιοι, που φωτογραφίζονται.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Σ. Μάρκου

«Ο αντικαρκινικός σύλλογος προσέγγισε διάφορα μέλη που έχουν νοσήσει κι εκείνα ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά, έδειξαν τις πληγές τους και τις ουλές για να δείξουν ότι δεν είναι μόνο η ασθένεια που καταβάλει τον άνθρωπο, αλλά ότι βγαίνουν και θετικά μηνύματα. Ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι με την φωτογράφιση. Περιέγραφαν την νικηφόρα μάχη τους με χαρά και πάθος, ήθελαν να δείξουν προς τα έξω ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» σημειώνει η κα Πούλκου .
Σε έναν πολύ όμορφο χώρο παρουσιάζονται ασπρόμαυρες, αλλά και πολύχρωμες 15 συνολικά φωτογραφίες με την κα Πούλκου να σημειώνει το δικό της επιμύθιο: «από κάθε δυσκολία που έρχεται στην ζωή, βγαίνει κάτι θετικό.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version