ertnews.gr

Κομοτηνή: Ο Λ. Αυγενάκης άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.

14/10 11:08
Κομοτηνή: Ο Λ. Αυγενάκης  άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Ενθουσιασμένος με την εικόνα που αντίκρισε επισκεπτόμενος τις Εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δ.Π.Θ. δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής επίσκεψής του. Ανακοίνωσε μάλιστα τρεις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που ενδυναμώνουν την εξωστρέφεια του Τμήματος και ανοίγουν το δρόμο της συνεργασίας.

Κομοτηνή: Ο Λ. Αυγενάκης  άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Οι κυρίες Μ.Μιχαλοπούλου, Ε. Δούδα ενημερώνουν τον Υφυπουργό

«Έχω μείνει ενθουσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Από την προσοχή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Αυτό σας τιμά. Φαίνεται η δουλειά που κάνετε, αλλά και η δουλειά των φοιτητών οι οποίοι σέβονται τους χώρους.» ανέφερε ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπρύτανη, κα Μαρία Μιχαλοπούλου και στην Κοσμήτωρ κα Ελένη Δούδα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε ένα πανεπιστήμιο εξωστρεφές και στην Τοπική Κοινωνία σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.Κι αυτό είναι ένα από τα μπράβο που επίσης σας αξίζει.» ανέφερε προσθέτοντας «Πρέπει να ειπωθεί και να πιστωθεί γιατί σε άλλα πανεπιστημία δεν ισχύει. Εδώ το κάνετε πράξη κι αυτό είναι εμφανές.»

Ο κος Αυγενάκης δήλωσε επίσης πως τα θέματα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης. Ο  Υφυπουργός μίλησε για:   «Ένα πλαίσιο που πρέπει συντομότατα να δημιουργηθεί, να ζυμωθεί, να προταθεί στη χώρα μας για να το χτίσουμε και να το ψηφίσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας”. Όπως είπε “οι πιο αρμόδιοι να το προτείνουν είναι αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό από την πλευρά της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Και γι αυτόν τον λόγο θα έχουμε μια ομάδα εργασίας με στελέχη που θα μας υποδείξετε για να δουλέψουμε.» ανέφερε ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπρύτανη και στην Κοσμήτωρ.

Μιλώντας για το θέμα των προπονητών υπενθύμισε την δέσμευσή του να “το αντιμετωπίσουν με όποιο πολιτικό κόστος”. «Αυτή η χαοτική κατάσταση που υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί.» ανέφερε. Επίσης, αποκάλυψε ότι υπήρξε συμφωνία για την δημιουργία ενός πλαισίου με στόχο τη λειτουργία Εργαστηρίου που θα προσφέρει γνώσεις, θα ανταλλάσσει πληροφορίες για θέματα προστασίας, αλλά κι αποκατάστασης των αθλητών. «Δεν υπάρχουν καλύτεροι να το κάνουν  από αυτούς που ήδη έχουν εργαστήρια, ήδη έχουν ερευνητική ομάδα και ήδη βρίσκονται και εδώ.Άρα ,έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί και το καλύτερο όταν τελειώσει η Πανδημία να καταφέρουμε να οργανώσουμε και προγράμματα φιλοξενίας, αλλά και να φιλοξενηθούν και σε άλλες εγκαταστάσεις αθλητές- φοιτητές του ΤΕΦΑΑ έτσι ώστε να ενισχύσουμε την εσωτερική μετακίνηση , την γνωριμία και την ενδυνάμωση σχέσεων που πάντοτε ο αθλητισμός αυτά τα πρεσβεύει.» κατέληξε ο κος Αυγενάκης δείχνοντας πως έχει ανοίξει ένας πολύ καλός δίαυλος επικοινωνίας.
Φώτο:Στιγμιότυπο από την επίσκεψη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-Video:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version