Κομοτηνή: Μια δομή «παράθυρο» στήριξης για επτακόσιους φοιτητές

Φοιτητές και φοιτήτριες ανοίγουν το δικό τους δρόμο κατακτώντας τη γνώση και όταν οι ψυχοκοινωνικές δυσκολίες τους πιέζουν τότε έχουν το δικό τους αποκούμπι.

Υπερβολικό στρες. Άγχος για τις επιδόσεις στην εξεταστική. Ζητήματα καθημερινότητας ή στιγμές δύσκολες τiς ώρες εκπόνησης εργασιών και μελέτης. Φοιτητές και φοιτήτριες ανοίγουν το δικό τους δρόμο κατακτώντας τη γνώση και όταν οι ψυχοκοινωνικές δυσκολίες τους πιέζουν τότε έχουν το δικό τους αποκούμπι.

Η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας ανοίγει «παράθυρα» στήριξης καθημερινά έχοντας σταθεί μέχρι τώρα στο πλευρό επτακοσίων (700) φοιτητών και φοιτητριών. Παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση μέσω Συμβουλευτικής για θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας φροντίζοντας σε μια δύσκολη στιγμή να στέκονται άνθρωποι που τους στηρίζουν. Η κοινωνικοποίηση τους γίνεται και μέσω του Τμήματος Συμβουλευτικής όπου παρέχονται ατομικές συνεδρίες. Διοργανώνει σεμινάρια και συντονίζει ομάδες φοιτητών- φοιτητριών. Παράλληλα, μέσω προγραμμάτων κι εκπαιδεύσεων στηρίζουν την προσβασιμότητα ΑμεΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο www.ertnews.gr της κας Σαββίνας Πατσαλή, κοινωνική λειτουργός στη Δομή Συμβουλευτικής και της κας Ελπινίκης Κουρή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Η/Υ η ενθάρρυνση και η συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικοποίησης και οι πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς συμβάλλουν τόσο στην προσέγγιση των φοιτητών και των φοιτητριών, όσο και στο «άνοιγμα», στην «αναζήτηση» του εσωτερικού κόσμου.

Η πρόσβαση στη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας γίνεται με ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 3:00 καλώντας στο τηλ. 2531039050. Οι συναντήσεις γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο καθορίζεται έπειτα από προσωπική επικοινωνία με συνεργάτη της Δο.Συ.Π, τις ώρες λειτουργίας της δομής.

ΕΡΤ Κομοτηνής: Μαρία Νικολάου

Κομοτηνή: Μια δομή «παράθυρο» στήριξης για επτακόσιους φοιτητές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος