Κομοτηνή: Με μειωμένη κίνηση, λόγω κορονοϊού, λειτουργούν οι παιδότοποι

Υπο τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθούν να λειτουργούν οι παιδότοποι της Ροδόπης. Μετά το λουκέτο που επέβαλε ο Covid για δύο χρόνια, ακολούθησε η λειτουργία με την επίδειξη πιστοποιητικού selftest για τα παιδιά πάνω από τεσσάρων ετών πέρσι και φέτος η χωρίς κανένα περιορισμό λειτουργία. Ωστόσο, όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στο www.ertnews.gr η κίνηση που σημειώνεται είναι περιορισμένη.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισαν από το 100% πληρότητα το 2019 έχουν περάσει στη λειτουργία των χώρων που διατηρούν με 30% το 2022. Η δε κίνηση στους παιδότοπους έχει μειωθεί στο 50%. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τους γονείς, αλλά διστάζουν να έρθουν και να φέρουν τα παιδιά τους» δηλώνουν οι ίδιοι σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ο covid δεν επηρέασε μόνο εμάς, αλλά και τους άλλους, τους πελάτες μας». Όπως τονίζουν υποδέχονται καθημερινά τους πελάτες τους, παλιούς και νέους, «φοβισμένους και διστακτικούς» έχοντας, όμως, όπως λένε την ανάγκη: «να βγουν, να συζητήσουν οι μεγάλοι, μα κυρίως να παίξουν με την ψυχή τους οι μικροί. Το χρειάζονται το έξω και το ζητάνε».

Ο φόβος ενός νέου κλεισίματος συντροφεύει και τους ίδιους όπως λένε. «Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και καταγράφουν μια προς μια τις δικές τους υποχρεώσεις: «Έξοδα για την φροντίδα του παιδότοπου, για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, για τη θέρμανση μεγάλων χώρων κ.α.» Η κάλυψη των οποίων γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όπως λένε, με την κίνηση στο μισό.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος