Κομοτηνή: Με δυσκολία η κάλυψη των εξόδων σπουδών λένε Φοιτητές και Φοιτήτριες του ΔΠΘ

Τεταρτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το παρόν και το μέλλον τόσο των ίδιων, όσο και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ωστόσο, στέκονται με προβληματισμό στις δυσκολίες και στον αγώνα των οικογενειών τους.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν πως: «Αν και φθηνή σχετικά η Κομοτηνή γίνεται με δυσκολία για τους περισσότερους η κάλυψη των εξόδων». Αντιλαμβανόμενοι, όπως λένε την προσπάθειά τους εντείνουν και τον δικό τους αγώνα. «Ωστόσο», όπως σημειώνουν «δε χορτάσαμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα φοιτητικά μας χρόνια».

Παράλληλα, ζητούν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλες τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ροδόπης με πρώτη σε αυτή του Πανθρακικού Σταδίου της Κομοτηνής, όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλες τις ώρες της ημέρας, όπως τονίζουν, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν χρήματα μετά το τέλος των μαθημάτων τους, στο πλαίσιο της φοίτησής τους. Παράλληλα, ενίσχυση- διατήρηση των δωρεάν παροχών, όπως της σίτισης και κάλυψη της μετακίνησης από και προς την Πανεπιστημιούπολη.

Παρατηρούν τις αλλαγές που σημειώθηκαν στην ελληνική κοινωνία, «αθόρυβα, αλλά αναγνωρίσιμα», όπως λένε, «στη συμπεριφορά του κόσμου» και επισημαίνουν: «Έχουν γίνει πιο ευερέθιστοι οι πολίτες ». Στέκονται «στις αγχώδεις συμπεριφορές», «στην έλλειψη προσοχής κι ενδιαφέροντος για τα ζητήματα των άλλων » και «στη διάθεση για απομονωτισμό» ακόμη και σε παρέες συμφοιτητών τους.
Τέλος, αντιλαμβανόμενοι, τις δυσκολίες της εποχής και τις αλλαγές που συντελούνται σπεύδουν, με σοφία ενήλικα, να προτρέψουν τους μεγαλύτερους, αλλά και τους συνομηλίκους τους: «Να επιδεικνύουν περισσότερη αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος