Κομοτηνή: Λησμονήθηκε η επαναλειτουργία της Shelman λένε οι πρώην εργαζόμενοι

Διακαής πόθος η επαναλειτουργία της Βιομηχανικής Μονάδας της Shelman για τους πρώην εργαζόμενους σε αυτή. Ανάμεσά τους και ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Χατζηαθανασίου. Οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό της οι μόνοι που φαίνεται να αγωνίζονται για την επαναλειτουργία της και για την προστασία της  είναι οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι.

«Γίνεται μια προσπάθεια για την επαναλειτουργία της Shelman τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί ο στόχος», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», και σημείωσε: «Δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει».

Κομοτηνή: Λησμονήθηκε η επαναλειτουργία της Shelman λένε οι πρώην εργαζόμενοι
Ο Γιώργος Χατζηαθανασίου είναι ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Παράπονο των ίδιων των πρώην εργαζομένων είναι ότι έχουν αφεθεί μόνοι. «Δεν μας βοηθάει κανένας», υποστήριξε ο κ. Χατζηαθανασίου και εκφράζοντας το παράπονό του πρόσθεσε: «Ούτε οι τοπικοί παράγοντες, ούτε από αυτούς υπήρξε ενδιαφέρον σωστό να ανοίξει το εργοστάσιο. Πέρα από τις ερωτήσεις των βουλευτών, δεν υπήρξε τίποτα άλλο».
Μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πριν δύο χρόνια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στην Κομοτηνή, «δύο χρόνια μετά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα», είπε ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου, σημειώνοντας ξανά πως «θα μπορούσε από χρόνια να είναι πιο «ζεστό» το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων», εξηγώντας βήμα –βήμα τι θα έπρεπε να γίνει: «Να έχουν ενδιαφερθεί περισσότερο οι φορείς, να είχαμε πιέσει περισσότερο την κυβέρνηση για να ανοίξει το εργοστάσιο. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Οκτώ χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα».
Η Shelman δεν είναι το μοναδικό τέτοιο παράδειγμα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Όσα εργοστάσια έκλεισαν από το 2010 και μετά δεν άνοιξαν ξανά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έκλεισε Βιομηχανική Μονάδα της ίδιας εταιρείας σε Κομοτηνή και Ξάνθη, της Ξάνθης άνοιξε ξανά, στην Κομοτηνή όχι αναφέρουν οι άνθρωποι του Εργατικού Κέντρου μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος