ertnews.gr

Κομοτηνή: Λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

10/04 14:57
Κομοτηνή: Λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις  στο χώρο του  Ηλεκτρονικού  Εμπορίου

«Όσα καταστήματα είχαν ήδη, πριν την Πανδημία, δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αυτά  μπόρεσαν να δουλέψουν κανονικά. Δεν “κινούνται”, όμως, όλα τα καταστήματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου ικανοποιητικά. Καταστήματα που έχουν κυρίως προϊόντα καταναλωτικά, ένδυσης, υπόδησης κι αυτό γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη λόγω της Πανδημίας. Έχει δημιουργήσει κρίση και έχει επηρεάσει  αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών.» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής σχολιάζοντας την “αντίδραση” των επιχειρηματιών της πόλης.

Κομοτηνή: Λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις  στο χώρο του  Ηλεκτρονικού  Εμπορίου
Η κα Κική Κωνσταντινίδου σε παλαιότερη εκδήλωση πρό του κορονοϊου

Όπως είπε η κα Κωνσταντινίδου αυτή τη στιγμή τα προϊόντα που κυρίως κινούνται μέσω του  ηλεκτρονικού  εμπορίου   είναι καταστήματα με: τρόφιμα, φάρμακα, τα οποία δεν είναι συνταγογραφούμενα, προϊόντα περιποίησης, άθλησης, προϊόντα τεχνολογίας τα οποία έχουν κάνει την περίοδο αυτή τις μεγαλύτερες πωλήσεις, όσον αφορά πάντα στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

“Κάθε μέρα που περνά ένας ακόμη συνάδελφος προστίθεται στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο”

«Ήταν έτοιμα πάρα πολλά καταστήματα της πόλης μας. Είχαν ήδη δημιουργήσει σελίδα στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικό εμπόριο και μέσω της σελίδας  αυτής πραγματοποιούσαν πωλήσεις. Αυτά τα καταστήματα εξακολουθούν και τώρα να είναι “ανοικτά” στις διαδικτυακές επισκέψεις των καταναλωτών.» σημειώνει η δραστήρια πρόεδρος προσθέτοντας πως είναι λιγότερα από τα μισά καταστήματα της Κομοτηνής. «Το ποσοστό δυστυχώς είναι μικρό. Ακόμη και όμως και κάποια καταστήματα που αρχικά έκλεισαν κατάφεραν να οργανωθούν πολύ γρήγορα και να φτιάξουν την ιστοσελίδα τους. Έτσι, κάθε μέρα που περνά ένας ακόμη συνάδελφος προστίθεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.»

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κοινού; Αυτή είναι καλή απαντά η κα Κωνσταντινίδου προσθέτοντας «αυτό που θέλουμε είναι οι καταναλωτές του νομού μας να ψάχνουν και να βρίσκουν καταστήματα της Κομοτηνής που λειτουργούν στο διαδίκτυο και μετά να αναζητούν προϊόντα εκτός Ροδόπης, αν δεν ικανοποιούνται. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη κίνηση.»

Η κα Κική Κωνσταντινίδου υπενθύμισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής είχε φροντίσει στο παρελθόν να διοργανώσει για τα μέλη του σεμινάρια με θέμα το Ηλεκτρονικό Εμπόριο λύνοντας τις απορίες των μελών και καθοδηγώντας τους στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, πρωτοβουλία που τώρα δικαιώνεται.

Μιλώντας δεν για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και της τοπικής αγοράς προέβλεψε ότι θα είναι μια δύσκολη μέρα,  η μετάβαση, όπως είπε, δεν θα είναι πολύ εύκολη. «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πολύ γενναία μέτρα και πολύ γενναίες αποφάσεις για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας και να κάνουμε όσο το δυνατόν ένα καλό restart της οικονομίας.» δήλωσε σημειώνοντας πως « Κάθε μέρα που περνάει με κλειστά μαγαζιά, κλειστά καταστήματα αυτός ο κύκλος των εργασιών χάνεται, δεν αναστέλλεται, ούτε παρατείνεται.» Γι αυτό το λόγο όπως είπε «πρέπει να παρθούν πάρα πολύ γενναία μέτρα για την επιχειρηματικότητα τα οποία θα αφορούν και τις τοπικές κοινωνίες, έως και διαγραφές προηγούμενων χρεών, αλλά και υποχρεώσεων οι οποίες αυτή τη στιγμή παρατείνονται.»
Φώτο:Η κα Κική Κώνσταντινίδου, καταστήματα στην Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version