Κομοτηνή: Κουδούνι αύριο για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

Οι απολυμάνσεις έγιναν, τα σχολεία εφοδιάστηκαν με αντισηπτικά και απολυμαντικά, και η τήρηση όλων των μέτρων για την ασφαλή παραμονή των παιδιών στον χώρο τους είναι υπόσχεση που “θα τηρείται”, όπως λένε οι υπεύθυνοι, “καθημερινά”.

Κομοτηνή: Κουδούνι αύριο για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
Ο κ. Κωνσταντινίδης στο σχολείο του σε ετοιμότητα

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, με εγκύκλιο που κοινοποίησε στους εκπαιδευτικούς τους κάλεσε να είναι παρόντες και παρούσες στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Ήδη, από την Παρασκευή έχει αναδιοργανωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα όπου χρειάστηκε, και εξετάστηκε η δυνατότητα διαφοροποιημένης προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών, όπου αυτό κρίθηκε σκόπιμο και εφικτό με ταυτόχρονη ενημέρωση των γονιών των μαθητών.

Κομοτηνή: Κουδούνι αύριο για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
Ο κ. Μακρυγιάννης στο σχολείο όπου διδάσκει

Η Ανεξάρτητη_Ριζοσπαστική Παρέμβαση, μέσω του επικεφαλής της, Στέφανου Μακρυγιάννη, κατέθεσε πρόταση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» ζητώντας μεταξύ άλλων: ανώτατο όριο 15 μαθητές στο τμήμα (με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα, πάντα) ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και να μειωθούν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών μεταξύ σχολείων. Όπως επίσης και:
• Εύρεση χώρων άμεσα για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών και ειδικότερα καμιά περικοπή των αναρρωτικών αδειών και των αδειών ειδικού σκοπού ευπαθών ομάδων.
• Μειωμένη πληρότητα στα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία και συνεπώς αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.
• Σχεδιασμένη μείωση και αναδιάταξη της ύλης ώστε σε συνδυασμό με τη μείωση μαθητών ανά τμήμα να μπορέσουν όλα τα παιδιά να καλύψουν τις μορφωτικές τους ανάγκες.
• Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος. Νοσηλευτής-τρια σε κάθε σχολείο και υποδομή χώρου αναμονής ύποπτων περιπτώσεων με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.
• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και εθελοντικά στους μαθητές ως μέρος συνολικού σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης για την αποτροπή μετάδοσης του ιού που θα περιλαμβάνει και ανακοίνωση έγκυρων και αξιόπιστων επιστημονικών – επιδημιολογικών δεδομένων στοιχείων.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους ωραρίου ώστε να καλύπτεται όλο το ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Το προσωπικό καθαριότητας να υπαχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνθήκες πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος