Κομοτηνή – Κ. Παπαχρήστου: Το πλάνο των μέτρων θα πρέπει να αλλάξει, να γίνει πιο στοχευμένο

“Το γεγονός πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς μέτρα και με πάνω από 25 άτομα στην τάξη, η μη πρόσληψη και εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τον προηγούμενο χρόνο, η βασανιστικά αργή παραλαβή των εμβολίων και η καθυστερημένη διενέργεια των εμβολιασμών, είναι λόγοι που κρατούν πολύ ψηλά τις νέες μολύνσεις από κορονοϊό στην Ελλάδα”, υποστηρίζει ο Πνευμονολόγος, Κοσμάς Παπαχρήστου.


Επιπλέον πρόσθεσε πως το πλάνο των μέτρων θα πρέπει να αλλάξει, να γίνει πιο στοχευμένο. Θα πρέπει να γίνονται πολυάριθμα τεστ και τα μέτρα να σχετίζονται με το άνοιγμα της αγοράς και φυσικά να προχωρήσει ταχύτατα ο εμβολιασμός των ανθρώπων.
“Ειδικά σε περιοχές σαν την Ροδόπη, που καταφέραμε να περιορίσουμε σημαντικά την εξάπλωση, θα μπορούσε σταδιακά να λειτουργεί η αγορά ακόμα και η εστίαση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και μάλιστα πολύ αυστηρά. Ίσως θα πρέπει να αλλάξει και η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, να υπάρχει χώρος και …να μην ακουμπά η πλάτη σου με την πλάτη του διπλανού σου…
Τα βράδια και τα μεσημέρια η πλατεία της Κομοτηνής είναι γεμάτη από κόσμο. Γιατί να μην ανοίξουν τα καταστήματα και όπως είπα αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα και με αποστάσεις να κινηθεί η αγορά;”, υπογράμμισε ο κ. Παπαχρήστου.
Σε ό,τι αφορά το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς ο κ. Παπαχρήστου είναι ο μοναδικός Ιατρός από τους ιδιώτες, που συνδράμει το Νοσοκομείο, δήλωσε πως στις μονάδες covid-19 δεν νοσηλεύεται κανείς, καθώς δεν πιέζεται το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, λόγω του ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα για νοσηλεία, οπότε όλα τα διαγνωσμένα περιστατικά με κορονοϊό και με μοριακό τεστ θετικό, κατευθύνονται προς το Πανεπιστημιακό της Αλεξ/πολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος