Κομοτηνή – Ισμ. Λεβέντ: 360 στειρώσεις αδέσποτων ετησίως με ευθύνη του Δήμου

300.000 ευρώ δαπανά ο Δήμος Κομοτηνής για τη φροντίδα, σίτιση και περίθαλψη των αδέσποτων -όχι μόνο αυτών που εντοπίζονται στα όρια του Δήμου, αλλά και των υπολοίπων Δήμων. Επίσης, κάθε χρόνο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιούνται 360 στειρώσεις.

Αναλυτικότερα, την επαναδραστηριοποίηση των συνεργείων για τον έλεγχο των αδέσποτων ζήτησε ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής, Αντώνης Γραβάνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. «Είναι δύσκολο να βγουν τα συνεργία λόγω των αυξημένων αναγκών της Αστυνομίας» απάντησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γιάννης Γκαράνης, σημειώνοντας επίσης πως το γεγονός ότι είναι μεικτό το κλιμάκιο που προβλέπει ο νόμος του αφαιρεί την ευελιξία για άμεση συγκρότηση, όπου απαιτείται. Όπως ανέφερε ο κος Γκαράνης ενημερώνοντας τους συναδέλφους του, οι υπόλοιποι δήμοι δεν έχουν κυνοκομεία με αποτέλεσμα όλα τα αδέσποτα να οδηγούνται από τους φιλόζωους στην πόλη.

Συνολικά ο Δήμος δαπανά 300.000 ευρώ για τη φροντίδα, τη σίτιση και τις στειρώσεις τους. «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν δεν αποφασίσουν οι όμοροι δήμοι να κάνουν κυνοκομείο. Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις φιλοζωικές καθώς το πρόβλημα μεγαλώνει συνέχεια» ανέφερε.

«Έντεκα χρόνια συζητάμε το ίδιο θέμα. Δεν αρκεί να ξοδεύουμε χρήματα μόνο», σχολίασε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος», κος Κώστας Καραΐσκος, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι η Πολιτεία θα πρέπει να πιέσει και τους άλλους δήμους να κάνουν κυνοκομεία. Μόνο έτσι, όπως είπε, θα λυθεί το πρόβλημα. «Έρχονται αδέσποτα από άλλους δήμους. Εγκρίθηκε η μελέτη επέκταση του κυνοκομείου. Κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος» επέμενε ο κος Γκαράνης. Παρεμβαίνοντας ο σύμβουλος της παράταξής του, κος Ισμαήλ Λεβέντ αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, επεσήμανε και εκείνος με τη σειρά του την έλευση των αδέσποτων σκυλιών από όμορους δήμους στην Κομοτηνή. «Το κυνοκομείο προσπαθεί, δουλεύει και τηρεί κατά γράμμα τον νόμο, γίνονται 360 στειρώσεις τον χρόνο, ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι κάνουν 20» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Να αυξηθεί ο αριθμός των στειρώσεων» πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λουτατίδης, και ο κος Ανέστης Στρατιάδης “να γίνει συνάντηση των επικεφαλής για τη συζήτηση του θέματος”, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «πολύ σοβαρό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος