Κομοτηνή: Ηλικιωμένοι πληρώνουν τα φροντιστήρια των εγγονών με τις πενιχρές τους συντάξεις

«Βάζουν πλάτη» για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι της Ροδόπης για να στηρίξουν παιδιά κι εγγόνια. Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Κομοτηνής (ΟΑΕΕ) το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που περισσεύει από τις συντάξεις τους, μετά την πληρωμή των λογαριασμών τους, «καλύπτει τα φροντιστήρια των εγγονών ή τα ενοίκια των παιδιών».

Έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά 2.100 άτομα που εργάστηκαν 45,40 και κάποιοι 35 χρόνια και είδαν τις συντάξεις τους τον καιρό των μνημονίων να μειώνονται ακόμη και 30% (περικοπές που αγγίζουν και το 60% για τους παλιούς συνταξιούχους) σημειώνουν με γνώση, ότι πολλά νέα ζευγάρια δεν θα μπορούσαν να σταθούν, αν δεν στηρίζονταν από τους ηλικιωμένους με τις συντάξεις τους. Όπως τονίζουν, όλα τα χρήματα καταβάλλονται για την αγορά των φαρμάκων τους, τη θέρμανση και την προμήθεια προϊόντων πρώτης ανάγκης από τα super market. «Δεν μας μένει ούτε το 40% της σύνταξης» σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι το «υπόλοιπο» αυτό κατευθύνεται πάντα σε παιδιά και εγγόνια.

Έτσι, περιμένουν από την Κυβέρνηση να «κάνει πράξη τις υποσχέσεις της» ξεκινώντας «από την καταβολή των δώρων και του «11μήνου»» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Μην παραλείποντας να κάνουν για μια ακόμη φορά αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης των παροχών υγείας, περίθαλψης, ασφάλειας. «Με λιγοστούς γιατρούς και περιορισμό των υπηρεσιών στις συνταγογραφήσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για την παροχή αναβαθμισμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα της τρίτης ηλικίας» τονίζουν ζητώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος