ertnews.gr

Κομοτηνή: «Η ζωή και τα προβλήματα σου δίνουν πάρα πολλές ευκαιρίες να δράσεις»

01/02 08:36

«Σίγουρα ο δρόμος του ΚΚΕ οδηγεί στην κοινωνία την σοσιαλιστική, την κομμουνιστική, όπου πραγματικά ο άνθρωπος απογειώνεται στο επίπεδο του πραγματικού ανθρώπου και τότε αρχίζει η ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα κατά την άποψη μας ζούμε την προϊστορία του ανθρώπου. Και σίγουρα φωτίζει και το σημερινό δρόμο που έχουν ανάγκη να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι.» δηλώνει ο κ. Νίκος Φακιρίδης μέλος της Τ.Ο. του ΚΚΕ Ροδόπης εξηγώντας πως πρόκειται για έναν δρόμο που αντιστέκεται σε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που προέρχονται από τις Κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ και καλεί όλους και όλες να αγωνιστούν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για καλύτερη ζωή , μεροκάματα, υγεία, παιδεία κ.α.»

Κομοτηνή: «Η ζωή και τα προβλήματα σου δίνουν πάρα πολλές ευκαιρίες να δράσεις»
Ο κος Νίκος Φακιρίδης είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κομοτηνής και μέλος της ΤΟ του ΚΚΕ Ροδόπης.

Σήμερα το ΚΚΕ μπαίνοντας στον 2ο αιώνα του εξακολουθεί να είναι ένα νέο κόμμα υποστηρίζει ο κος Φακιρίδης. «Όχι όμως με μεγάλη απήχηση στον κόσμο, όπως δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα» παρατηρούμε για να μην συμφωνήσει μαζί μας. «Με μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι η μια πλευρά, ξέρουμε ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση τους. Όμως η απήχηση του κόμματος προοδευτικά αυξάνεται. Σήμερα τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας ακούει πολύ προσεχτικά το κόμμα, στήνει αυτί. Και φυσικά το υπόλοιπο κομμάτι ακούει μεν, αλλά, ίσως, όχι με τόσο προσοχή γιατί επηρεάζεται από θεωρίες κι απόψεις πολιτικές και ιδεολογικές αιώνων» δηλώνει. Παράλληλα, τονίζει πως «η απήχηση που έχει το κόμμα, επειδή ακριβώς τα προβλήματα θα χειροτερεύουν από εδώ και πέρα, εκτιμάται ότι επίκειται νέα οικονομική κρίση, ο δρόμος που προτείνουμε είναι μονόδρομος σε τελική ανάλυση, άρα η απήχηση του κόμματος θα αυξηθεί. Προσπαθούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τον κόσμο, την εργατική τάξη, σ΄ αυτό που πραγματικά την συμφέρει, σε μια κοινωνία σοσιαλιστική, κομμουνιστική, η οποία δεν είναι υπόθεση κόμματος μόνο, είναι υπόθεση λαού.»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, αρνείται πως πρόκειται για «αποστρατεία», καθώς όπως λέει, «δεν μπορεί να αποστρατευτεί κανείς, εφόσον είναι υγιής, το μυαλό δουλεύει, το σώμα πειθαρχεί, θα είμαστε σε κάποιο χώρο» για να σημειώσει με νόημα «Η ζωή και τα προβλήματα σου δίνουν πάρα πολλές ευκαιρίες να δράσεις, αρκεί να θέλεις και φυσικά να έχεις μπούσουλα καθαρό, όπως έχουμε εμείς.»
Φώτο: Νίκος Φακιρίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version