ertnews.gr

Κομοτηνή: Γυμναστική κι εργαστήρια καλλιτεχνικών, αλλά όχι χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα φοβισμένα λόγω Covid και ιώσεων μέλη του 1ου ΚΑΠΗ

06/12 11:32
Κομοτηνή: Γυμναστική κι εργαστήρια καλλιτεχνικών, αλλά όχι χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα  φοβισμένα λόγω Covid  και ιώσεων μέλη του 1ου ΚΑΠΗ

EUROKINISSI

Με γυμναστική κι εργαστήρια καλλιτεχνικών συνοδευόμενα από εμψυχωτικές «πινελιές», με την παρουσία και κοινωνικού λειτουργού, προσπαθούν οι εργαζόμενοι στο πρώτο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής να στηρίξουν τα μέλη τους.

Και φέτος, για μια ακόμη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι αναγκασμένοι να τηρήσουν πιστά τα μέτρα λησμονώντας ακόμη και τις μικρές, εορταστικές, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που συγκέντρωναν τα μέλη τους.

Μιλώντας στο ertnews.gr η προϊσταμένη του 1ου ΚΑΠΗ, Αναστασία Παπανικολάου, σημείωσε ότι επωφελούνται προς το παρόν – βάσει οδηγίας που έχει σταλεί- μόνο οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις. Έτσι, μεγάλος αριθμός ωφελουμένων έχει πάψει να επισκέπτεται τους χώρους.

«Σε κάθε μας ομάδα συμμετέχουν δώδεκα και δεκατρία άτομα», δήλωσε η κα Παπανικολάου, σημειώνοντας πως είναι παρόν ακόμη ο φόβος, η αγωνία και είναι πολύ μικρή η συμμετοχή τους.

Αν και το 1ο ΚΑΠΗ αριθμεί 750 μέλη, μετά την πανδημία του κορονοϊού εμφανίζονται και συμμετέχουν λίγοι. Ωστόσο, η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες (κοινωνικές υπηρεσίες, ιατρείο, κ.α. ) γίνεται κανονικά. «Προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες» δήλωσε και σημείωσε ότι «λόγω της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην ίδια τη λειτουργία του χώρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version