Κομοτηνή: Φοιτητές της Νομικής στο ξεκίνημα μιας λαμπρής πορείας

«Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του χρειάζεται έναν δικηγόρο δέκα (10) φορές» δηλώνουν με αισιοδοξία για τη χρησιμότητα των σπουδών που έχουν επιλέξει, χαμογελούν κι ονειρεύονται τη μάχιμη δικηγορία.

Οκτώ φοιτητές και φοιτήτριες πρωτοετείς στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής με καταγωγή από την Κέρκυρα, την Αθήνα, την Καλαμάτα και τη Φθιώτιδα μιλούν για τις σπουδές τους, το ΔΠΘ και τη σχέση τους με την πολιτική.

Κομοτηνή: Φοιτητές της Νομικής στο ξεκίνημα μιας λαμπρής πορείας

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν τους λόγους εκείνους που τους οδήγησαν να επιλέξουν τις σπουδές στη Νομική Σχολή και στο ΔΠΘ. «Την 1η Νομική Σχολή της Ελλάδας», όπως λένε, «Η Μένια, ο Μιχάλης, ο Άρης, ο Νίκος, ο Στέλιος, η Αλεξάνδρα, η Φιλιώ, η Μαρία από την Αθήνα, την Τρίπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Ειδικότερα: Πρώτον, η καλυτέρευση των οικονομικών τους, το ενδιαφέρον του αντικειμένου τους, το «άνοιγμα» σε πολλές άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις που προσφέρουν οι σπουδές της Νομικής. Με δύο από τους συνολικά οκτώ να έχουν γονείς δικηγόρους βλέπουν πιο θετικά την ενασχόληση με την μάχιμη δικηγορία. Όπως λένε, ό,τι κι αν επιλέξουν να κάνουν θα έχει σίγουρα τις δικές τους δυσκολίες μην κρύβοντας το άγχος για το μέλλον, αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα κάνουν αυτό που αγαπούν, γνωρίζοντας καλά πως «Όσο κυνηγάς κάτι που αγαπάς, τόσο το πετυχαίνεις». Με τους ίδιους να επιλέγουν: 1) Μάχιμη Δικηγορία 2) Διπλωματία και 3) Συμβουλευτική. Μιλώντας για την πολιτική και τους πολιτικούς εκδηλώνουν ενδιαφέρον με μέτρο, στέκονται με συμπάθεια στον Συνδικαλισμό και νιώθουν απαρέσκεια για την κομματοκρατία και τον λαϊκισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος