Κομοτηνή: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο από τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με την συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, και το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και γιατρό, Κοσμά Παπαχρήστου, συναντήθηκαν με την διοίκηση, τον σύλλογο εργαζομένων και τους εργαζόμενους σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης έγινε με αφορμή το γεγονός ότι και για το Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση προσκλήσεις για την διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών για να επανέλθουν τα εργολαβικά συνεργεία στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

“Στη συζήτηση με τον βουλευτή έκδηλη ήταν η αγωνία και η αβεβαιότητα των συμβασιούχων για την εργασία τους, αφού από το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καθιερώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στην εργασιακή ζούγκλα των εργολαβικών συμβάσεων”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, από κοινού με 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν από τον υπουργό Υγείας να μην επαναφέρει τις εργολαβίες σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα στις δημόσιες δομές υγείας, όπως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ζητούν από τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίσει την εργασιακή προοπτική των σημερινών συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και συνυπογράφει ο βουλευτής Ροδόπης κος Χαρίτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί και για το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχουν ανακοινωθεί ήδη από την διοίκηση προσκλήσεις δημόσιας διαβούλευσης για την διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος