ertnews.gr

Κομοτηνή: Ενισχύσεις Συλλόγων και προβληματισμός για τα κριτήρια

22/08 07:31
Κομοτηνή: Ενισχύσεις Συλλόγων και προβληματισμός για τα κριτήρια

Η οικονομική ενίσχυση δύο Συλλόγων, του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και του ΓΑΣ Κομοτηνής, έφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το θέμα του τρόπου ενίσχυσης των Συλλόγων από το Δήμο, κάθε φορά που υποβάλλεται αίτημα. Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο δεν έλειψαν οι σχετικές αναφορές και οι διαπιστώσεις του τύπου: “Πρέπει να ελέγχουμε τις δράσεις των Συλλόγων”.

Συζήτηση για τον τρόπο ενίσχυσης
Αναλυτικότερα, ο ΓΑΣ Κομοτηνής ενισχύθηκε με το ποσό των 4.000 ευρώ, καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Χρήστος Μαχαίρας, έχει κοπεί κάθε επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα εννέα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου θα πρέπει να μετακινηθούν και να δώσουν αγώνες 9 φορές στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Ξάνθη, 1 στην Χαλκιδική. Ο Σύλλογος ζήτησε 9.000 ευρώ και του εγκρίθηκε ως ενίσχυση το ποσό των 4000 ευρώ. «Δυστυχώς ο αθλητισμός χτυπιέται βάναυσα» ανέφερε ο κος Μαχαίρας. «Ο ΓΑΣ είναι ιστορικός σύλλογος» σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης. «Χωρίς να αμφισβητώ το έργο των άλλων Συλλόγων είναι άδικο να δίνονται περισσότερα χρήματα από ότι στον ΓΑΣ με τόσα τμήματα και τόσους αθλητές, μικρούς και μεγάλους» τόνισε η κα Φελίνα Καζάκου ζητώντας να ισχύουν στην εξέταση τέτοιου είδους αιτημάτων ενίσχυσης, στάνταρτ κριτήρια για όλους τους Συλλόγους. «Να βοηθάμε όλους τους Συλλόγους με δικαιοσύνη» πρότεινε η κα Κατερίνα Ιωαννίδου. «Να ελέγχουμε τις δράσεις κάθε σωματείου και κάθε συλλόγου» ζήτησε από την πλευρά του ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος με τον Δήμαρχο να υπόσχεται ότι θα γίνει από το 2019. «Ας είμαστε φειδωλοί, δίνουμε στο Σύλλογο δύο γυμναστήρια, πληρώνουμε τα έξοδα. Από την συμμετοχή των αθλητών στα τμήματα υποδομών εισπράττονται από το Σύλλογο διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.» επεσήμανε ο κος Γιάννης Γκαράνης.

Και ο Σύλλογος Εβριτών
Με το ποσό των 3000 ευρώ ενισχύεται ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης για την κάλυψη μέρους των εξόδων για την μετακίνηση 40 μελών του στην Μπούντβα, παραθαλάσσια, τουριστική πόλη του Μαυροβουνίου, όπου θα συμμετάσχει σε Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ, αλλά και του παιδικού τμήματος σε Φεστιβάλ στην Νάουσα. «Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Σύλλογος Εβριτών» ανέφερε ο Δήμαρχος Κομοτηνής με τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κο Χρήστο Χατζηπέμου να υπόσχεται συνέχιση της δράσης του Συλλόγου (το 2019 η παράσταση Δουκινιώ θα ανέβει στην Γρατινή. Επίσης, το 2019 θα διοργανωθεί από την πλευρά του Συλλόγου εκδήλωση για τον Σαρπύ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version