Κομοτηνή-ΔΠΘ: Τηλεκπαίδευση για τους φοιτητές και εξεταστική τον καιρό του Covid

“Και το διαδίκτυο μας έχει βολέψει”, απαντούν οι φοιτητές στο ερώτημα μας, αν είναι καιρός να ανοίξουν οι Σχολές του ΔΠΘ και να επανέλθουν στην δια ζώσης λειτουργία των Τμημάτων τους. “Χάνουμε, αλλά πολλές φορές, όταν ήταν ανοικτές οι Σχολές και τα Τμήματά μας, δεν είχαμε χρόνο ούτε για να φάμε ενώ τώρα με την εξ αποστάσεως κερδίζεις χρόνο από τις μετακινήσεις που δεν γίνονται πια και προλαβαίνεις να κάνεις κι άλλα”, μας λένε.

Κομοτηνή-ΔΠΘ: Τηλεκπαίδευση για τους φοιτητές και εξεταστική τον καιρό του CovidΤι σας έχει λείψει περισσότερο;: “Η επαφή με τους φίλους μου”, απαντά φοιτήτρια της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής “και με τους καθηγητές, αν και αυτή σπανίζει λίγο”. Αναφερόμενη στην εξεταστική προσθέτει πως: “Στις εξεταστικές, με αυτό τον τρόπο που γίνονται, δεν έχω βολευτεί καθόλου, οι καλοί έχουν “πέσει” και οι μέτριοι έχουν “ανέβει”, εγώ “έπεσα” στην απόδοσή μου, αλλά ευελπιστώ να αλλάξει από το Σεπτέμβριο”.

Συμφοιτητής ακούει με προσοχή και προσθέτει προβληματισμένος: “Είναι αναντικατάστατη η επαφή αυτή του μαθήματος με φυσική παρουσία, όπως και η διαλεκτική που υπάρχει. Το Πανεπιστήμιο είναι κοινωνία εν κινήσει, όταν την αποστειρώνεις παύει να βρίσκεται σε κίνηση. Ελπίζω αυτό να αλλάξει, νομίζω ότι θα μετασχηματιστεί η έννοια του Ακαδημαϊκού τρόπου λειτουργίας. Η ακαδημαϊκή ελευθερία σε συνθήκες πανδημίας δεν ξέρουμε ποια θα είναι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι. Υπομονή, ωστόσο νομίζω, ότι η νομική παιδεία και όλα όσα νομικά εφόδια μας έδωσε το ΔΠΘ , τρόπον τινά μας επιτάσσουν να υπακούμε τους νόμους, δεν υπάρχει δημοκρατικότερο πράγμα από την υπάκουη στους Νόμους και αντιδραστικότερο από την ανυπακοή. Οπότε, μετέχουμε κι εμείς σε όλη αυτή την προσπάθεια ώστε από Σεπτέμβριο να επανέλθουμε σε φυσιολογικές ακαδημαϊκές λειτουργίες”.

Φώτο:Εξ αποστάσεως (αρχείο ΕΡΤ)

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία Κομοτηνής: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος