ertnews.gr

Κομοτηνή: Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχους

19/02 08:34
Κομοτηνή: Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχους

Κομοτηνή: Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχουςΑρχίζει σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 4.000 δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στη Ροδόπη. Η διανομή θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 22/02/2019 και θα πραγματοποιείται από τις 09:00 έως τις 14:30. Οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων θα διανείμουν είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, οπωροκηπευτικά και γραβιέρα στους ωφελούμενους. Στην Κομοτηνή η διανομή θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε φορά, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο και ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία.

«Μια ακόμη διανομή για το δήμο Κομοτηνής και για τους όμορους δήμους . Τα προϊόντα που αυτές τις μέρες θα μοιράσουμε είναι  από χρήματα που είχαμε εξοικονομήσει από  τις εκπτώσεις, που είχαν κάνει οι έμποροι όταν έδωσαν τις προσφορές τους» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος προσθέτοντας «Δεν αφήσαμε χρήματα να χαθούν. Τώρα: φρούτα, λαχανικά, είδη πρώτης ανάγκης , αλλά και πριν το Πάσχα:λάδι και κοτόπουλο.»

Αναγκαία η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο κος Σωτηρακόπουλος μιλά για περισσότερες από  4000  ωφελούμενες οικογένειες σε όλη τη Ροδόπη, εκ των οποίων 2000 οικογένειες στο δήμο Κομοτηνής . «Ο Κόσμος περιμένει στην ουρά, τα χρειάζεται . Καλό θα ήταν να μειώνεται ο αριθμός τους, να δημιουργούνται δηλαδή νέες θέσεις εργασίας. Ζητιάνος δεν θέλει να γίνει κανένας. Το κύριο που θέλουν είναι εργασία» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών αποκαλύπτοντας ότι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια καθώς το πρόγραμμα θα  «τρέχει» σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στους 52 Νομούς της χώρας, όπως συμβαίνει ήδη τα τελευταία χρόνια.
Φώτο: Ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, είδη πρώτης ανάγκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version