ertnews.gr

Κομοτηνή: Αρχιτέκτονες σε καιρό Covid

19/10 11:13

Το «όχι εγώ θέλω να σε δω από κοντά» έδωσε τη θέση του σε «Διαδικτυακές συνεδρίες και εξ αποστάσεως  ραντεβού». Έτσι,  πιο εύκολα, με ασφάλεια και πιο γρήγορα “ταξίδεψαν” αρχιτεκτονικά σχέδια, μελέτες και προτάσεις από την μια άκρη της χώρας στην άλλη.

Κομοτηνή: Αρχιτέκτονες σε καιρό Covid
Ο Κομοτηναίος αρχιτέκτονας Αναστάσης Γιαννακάκης,

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προσαρμοστεί κάποιος σε νέα δεδομένα γενικότερα. Για μένα ήταν πολύ εύκολο να προσαρμοστώ γιατί έτσι κι αλλιώς είχαμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε διαδικτυακά, οπότε η μετάβαση επέσπευσε κάτι το οποίο το βλέπαμε να γίνεται και μας βοήθησε» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-10-2021) ο αρχιτέκτων –μηχανικός Αναστάσης Γιαννακάκης.
Όπως είπε, σίγουρα δεν ήταν τα πάντα ρόδινα. Σε αυτή την προσπάθεια υπήρχαν οι δυσκολίες, «όμως»,σημείωσε,«τις προσπεράσαμε με καλή διάθεση και δική μας και των πελατών».
Η δια ζώσης επικοινωνία δεν έχει εκλείψει, ίσα – ίσα που παρά τους περιορισμούς όπως είπε ο βραβευμένος Κομοτηναίος αρχιτέκτονας υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι που αναζητούν την προσωπική επαφή. «Κι εμείς την αναζητούμε, είναι καλό να γνωριζόμαστε καλύτερα με τον άνθρωπο που είναι να συνεργαστούμε» σημείωσε. Έσπευσε,όμως, να εξηγήσει ότι βλέπουν το διαδίκτυο ως ένα πολύ μεγάλο εφόδιο για την εργασία τους.
«Αυτή τη στιγμή η δουλειά γίνεται διαδικτυακά. Επωφελούμαστε από αυτό, ώστε να μπορούμε να είμαστε σε περισσότερα μέρη στη χώρα, ενώ πριν έπρεπε να είμαστε φυσικά και να ταξιδεύουμε πάρα πολύ, τώρα μπορούμε να είμαστε και διαδικτυακά και πιο γρήγορα και πιο άμεσα, οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Αυτό το βλέπουμε σαν μια μεγάλη ευκολία» δήλωσε.
Μιλώντας τέλος για τη χρήση της Τεχνολογίας και τα εργαλεία που παρείχε σημείωσε ότι, λόγω του Covid, υπήρχε μια ραγδαία ανάπτυξη των μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας, η οποία «έλυσε τα χέρια» στους επαγγελματίες, «ίσως», όπως εύστοχα σημείωσε, «όχι από το πρώτο λεπτό αλλά πολύ γρήγορα» για να προσθέσει «Επικοινωνήσαμε έτσι με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version