ertnews.gr

Κομοτηνή: Από την Αθήνα επιστροφή στη Θράκη με τον κόσμο των μπαχαρικών

12/04 13:12

Τον τελευταίο χρόνο, χρόνος της Πανδημίας του νέου κορονοϊού, τα καινούργια επαγγελματικά βήματα μπορεί κανείς να μην τα πάρει είδηση αμέσως, λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα τα πάρει όμως σίγουρα… μυρωδιά αν είναι όμοια μ’ αυτό της Αιμιλίας Καρταλάκη από τους Προσκυνητές της Ροδόπης.

«Είναι ιδιαίτερη ενασχόληση η πώληση μπαχαρικών» παραδέχεται και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-4-2021) σημειώνει . «Είχα κάνει τη δουλειά αυτή στην Αθήνα για πολλά χρόνια και σκέφτηκα να συνεχίσω κι εδώ, να επιστρέψω στην Κομοτηνή μας και να κάνω το ίδιο». Όπως τόνισε η κα Καρταλάκη ήταν «αναγκαστική επιλογή η επιστροφή», αλλά « δεν το έχει μετανιώσει». Της ζητήσαμε να κάνει σύγκριση στην καθημερινότητα της, πριν- στην Αθήνα και τώρα στην Κομοτηνή. «Καμία σχέση η Αθήνα με την Κομοτηνή, στην Επαρχία είναι πολύ καλύτερα. Κέρδισα την ησυχία μου, την ηρεμία μου, καμία σχέση με τη ζωή της μεγαλούπολης» είπε.

Κομοτηνή: Από την Αθήνα επιστροφή στη Θράκη με τον κόσμο των μπαχαρικώνΜιλώντας για τα κλασσικά μπαχάρια ανέφερε: τον κουρκουμά, το πιπέρι το μαύρο, το άσπρο, το κόκκινο και την πάπρικα. «Είναι ιδιαίτερα τα πολλά μείγματα που έχω, μείγματα για το κρέας, για τον κιμά , για τις μακαρονάδες. Βάζεις χύμα, όσο θέλεις και ό,τι θέλεις χωρίς καμία δέσμευση και με δοκιμή. Έρχεσαι, βλέπεις, δοκιμάζεις και παίρνεις όσο θέλεις».

Την επιχείρησή της την άνοιξε λίγο πριν την Πανδημία. «Αν γνωρίζατε τι θα ακολουθήσει, θα ανοίγατε;» την ρωτήσαμε «Θα άνοιγα, αλλά θα το άφηνα για λίγο αργότερα. Ήταν πολύ δύσκολος και κουραστικός ο χρόνος αυτός. Μείναμε ανοιχτά. Έχουμε στην Κομοτηνή αρκετά άτομα που ψάχνουν για ιδιαίτερες γεύσεις. Θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαμε όλο αυτό με την Πανδημία» είπε. Και έστειλε το δικό της μήνυμα: «Να μην το βάζουν κάτω, να δοκιμάζουν, να μαγειρεύουν στους αγαπημένους τους, να βάζουν αγάπη σε αυτό που κάνουν και όλα καλά». Η επιλογή του μπαχαρικού μαρτυρά κάτι; Αναρωτηθήκαμε έχοντας τα λόγια του παππού, στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Πολίτικη Κουζίνα» … «Η κανέλα τους φέρνει μαζί. Τους κάνει να κοιτάζονται στα μάτια» και η κα Καρταλάκη μας είπε αυτό ακριβώς: «Και λίγο κανέλα μέσα είναι ότι πρέπει» είπε.

Φώτο:μπαχαρικά ( φώτο αρχείο ΕΡΤ) ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version