Κομοτηνή: Ανάσταση μάσκες και ευχές για γρήγορη απαλλαγή από τον κορονοϊό

Ευχές στους πολίτες αλλά και αναφορές στην Πανδημία του κορονοίού ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας από τους ιερείς. Με τη χρήση μάσκας προσήλθαν στους ιερούς ναούς της Ροδόπης για να λάβουν το Αναστάσιμο Φως οι πολίτες ζώντας ένα διαφορετικό Πάσχα.

Κομοτηνή: Ανάσταση μάσκες και ευχές για γρήγορη απαλλαγή από τον κορονοϊόΣτην Κομοτηνή προέστη της Ἀναστασίμου Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο κος Παντελεήμων και ανέγνωσε τον κατηχητικό λόγο του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Νωρίς το πρωί είχε ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος. Το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία της Ἀναστάσεως στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κομοτηνής τηρώντας μια παράδοση χρόνων που φέρει τους ζωντανούς να κάνουν ανάσταση με τους πεθαμένους.

Στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία της Παννυχίδος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, και ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τω Ἁγίῳ Πάσχᾳ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολο­μαίου,ευχόμενος στους πιστούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος