Κομοτηνή: 94 εκπαιδευτικοί σε Ροδόπη και Ξάνθη θετικοί στον κορονοϊό

Με λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τόσο σε μαθητές-μαθήτριες, όσο και σε εκπαιδευτικούς «κύλησε» η πρώτη ημέρα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Στο τέλος της σχολικής ημέρας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αν.Μ.θ., ο κος Κ. Μπαντίκος με τους συνεργάτες του κατέγραψαν 72 μαθητές-μαθήτριες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 29 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σύνολο 5.739, στη Ροδόπη θετικούς στον κορονοϊό.

Επίσης, στην Ξάνθη καταγράφτηκαν θετικοί 64 μαθητές και μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια και 100 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, 39 εκπαιδευτικοί στη Ροδόπη ήταν θετικοί στον κορονοϊό και 55 στην Ξάνθη. «Εικόνα λογική, αν λάβει κανείς υπ όψιν τη μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε ο κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Σημείωσε δε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και δεύτερου τεστ σε περίπτωση που το πρώτο βγει θετικό, καθώς, όπως είπε, υπήρξαν περιπτώσεις το θετικό αρχικώς δηλωθέν να είναι αρνητικό στη συνέχεια.
Όσον αφορά στην 5νθημερη απουσία (τουλάχιστον) των θετικών εκπαιδευτικών θα υπάρξει αναπλήρωση διαβεβαίωσε ο κος Μπαντίκος τονίζοντας ότι σήμερα δεν έκλεισε καμία σχολική μονάδα και κανένα σχολικό τμήμα, αλλά έγιναν αναπροσαρμογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος