ertnews.gr

Κομοτηνή: 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ σήμερα στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής

20/09 14:35
Κομοτηνή: 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ σήμερα στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής

Κάλεσμα στους νέους και όχι μόνο να συμμετάσχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή απευθύνουν τα μέλη της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 19:30 με τη θεατρική παράσταση «Η επιστροφή του Μαρξ» και θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, Hip Hop συναυλία με τους Urban Pulse, Λαϊκό γλέντι με τον Hasan Ovali και DJ Party. Να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ κάλεσε τους νέους της περιοχής μας η κ. Αρχοντούλα Τσικνή, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ και μέλος του συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής επισημαίνοντας πως το φεστιβάλ πραγματοποιείται για να ενώσουν τις φωνές τους, τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά που έχουν όλοι για τη ζωή και το μέλλον τους.

Κομοτηνή: 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ σήμερα στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής«Συμπληρώνονται 45 χρόνια αδιάλειπτης διοργάνωσης και διεξαγωγής της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη. Φέτος το φεστιβάλ μας φιλοξενείται στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής» δήλωσε η κα Τσικνή καλώντας όλο το λαό της Κομοτηνής, τη νεολαία, τους νέους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές να έρθουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να ενώσουν όλοι μαζί τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες, τα όνειρά τους για τη ζωή και το μέλλον τους.

«Καλούμε τον κάθε νέο να έρθει μαζί μας στον αγώνα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, στη δουλειά, στη μόρφωση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, που αποτελούν στις μέρες μας εμπορεύματα» δηλώνει η κα Τσικνή και σημειώνει «Θέλουμε το Φεστιβάλ να αποτελέσει τη φωνή και τα συνθήματα των φοιτητών και των μαθητών για ένα Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει , αλλά και για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών , των φοιτητικών συλλόγων για να αναβαθμισμένες σπουδές , για ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών. Όπως επίσης και την φωνή που θα εκφράζει την αγωνία των νέων εργαζομένων και των «πρακτηκάριων» που ζουν από πρώτο χέρι το τι σημαίνει καπηταλιστική εκμετάλλευση, το ζουν καθημερινά. Τι σημαίνει στην πράξη η λεγόμενη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση.»

Σύμφωνα με το μέλος του Συμβουλίου της περιοχής της ΚΝΕ κάθε χρόνο το φεστιβάλ αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερους καλλιτέχνες σε όλη την Ελλάδα. «Είναι, όπως έχει πει και ο Θάνος Μικρούτσικους, ένας χώρος όπου συμμετέχει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα το ελληνικό τραγούδι.» Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, θα υπάρχει φοιτητικό στέκι όπου θα γίνει συζήτηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και συζήτηση για τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο.
«Επιλέξαμε ως σύνθημα έναν στίχο του Ναζίμ Χικμετ: «Από με τους αγώνες, τη δύναμη μας θα χτίσουμε έναν κόσμο ανοικτό, ελεύθερο γεμάτο ελπίδα» γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι είναι αναγκαίο και πιο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα αυτό» τονίζει η κα Τσικνή καταλήγοντας με τη σημείωση « Γιατί με τους αγώνες, τη δύναμη μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο ανοικτό γεμάτο ελπίδα, έναν κόσμο καλύτερο για τη νέα γενιά.»
Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version