Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Εορτασμοί
Πολιούχος Αγία Παρασκευή
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην Πολιούχο της Αγίας Παρασκευής τίμησε η πόλη της Κομοτηνής «Το απολυτίκιο της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής μάς λέει ότι στόχος της ήταν να εκπληρώνει αυτό που λέει το όνομά της, να γίνει δηλαδή, Παρασκευή, όνομα και πράγμα. Πίστευε ακράδαντα ότι πρέπει συνεχώς να προετοιμάζεται (παρασκευάζεται) για να κληρονομήσει τη Βασιλεία του Θεού. Και επειδή αυτό το έκανε με απαράμιλλη σπουδή και ζήλο, γι’ αυτό ο Θεός την αξίωσε και να πεθάνει μαρτυρικά, χαρίζοντάς της μεγάλη δόξα και εν ουρανώ και επί γης, δίνοντάς της το χάρισμα της ιάσεως των ματιών.» ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων και σημείωσε ότι: «Η Αγία Παρασκευή προστάτης των ματιών θέλει να μας θεραπεύσει από την κυρίως τύφλωση που είναι η απιστία και να μας οδηγήσει στο Φως του Χριστού!»

Οικονομία
Τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Χ.Σταϊκούρα
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤηλεδιάσκεψη διοργάνωσαν οι Δ.Ε.Ε.Π. Θράκης την Πέμπτη 23 Ιουλίου, με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και θέμα την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης. Τονίστηκε από όλους τους μετέχοντες, η ιδιαίτερη σημασία της πρόσφατης απόφασης περί απόδοσης της επιδότησης του μισθολογικού κόστους στις δικαιούμενες επιχειρήσεις, ενός ζητήματος που αποτελούσε πάγιο αίτημα των οικονομικών φορέων της Θράκης. « Απόφαση, η οποία σαν άμεση οικονομική ωφέλεια, αποτελεί τη βάση του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης. Ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη Θράκη, στο οποίο καλείται να συνδράμει καθοριστικά, η νέα διακομματική επιτροπή.» Ο Υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, στη δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θράκη και δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί το Σεπτέμβριο την περιοχή, για να συζητήσει διεξοδικά τα θέματα της αρμοδιότητάς του με τους τοπικούς φορείς.

Βουλή

Απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου

Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Δεν ανεστάλη ποτέ η διέλευση των επισκεπτών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας» απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου.Ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι «ουδέποτε ανεστάλη η λειτουργία των θεσμοθετημένων συνοριακών σημείων διέλευσης που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». « Μόνο ως έλλειψη σοβαρότητας και απίστευτης προχειρότητας μπορούν να χαρακτηριστούν οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης.» ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση στο δήμο Μαρωνείας Σαπών
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Wifi4EU εντάσσεται ο δήμος Μαρωνείας Σαπών. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εγκατάσταση σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης ( Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους ώστε ν’ αποκτήσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου δωρεάν υψηλή ποιότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε συνεργασία με το ¨Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης¨
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕγκρίθηκαν οι μελέτες διενέργειας διαγωνισμών για την κατασκευή βάσης τοποθέτησης μεταλλικής υδατοδεξαμενής και προμήθειας ειδών πυροπροστασίας από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Επίσης, εγκρίθηκαν οι νέοι όροι για τη δημοπράτηση του τουριστικού περιπτέρου στη θέση ¨Δενδράκι¨Σαπών , των τουριστικών ενοικιαζόμενων δωματίων Σαπών , των καταλυμάτων καταφυγίων στα Κασσιτερά και του τουριστικού περιπτέρου Ιμέρου.
Υγεία – Κορωνοϊός

Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
Φωτογραφία Αρχείου

Χωρίς κρούσμα στην Ροδόπη και στην Ξάνθη, εκδόθηκε την Κυριακή η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξης της πανδημίας. Εντοπίστηκε για δεύτερη μέρα, ένα κρούσμα στην Καβάλα.
Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον ιό covid-19.Σήμερα και αύριο στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο θα βρίσκεται από 09.00π.μ. έως 12.00μ.μ..

298 ασθενείς στο Νοσοκομείο Ξάνθης 71 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Δύσκολοι και κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες» προβλέπει η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει σε μήνυμά της ότι: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι το ίδιο δύσκολοι και κρίσιμοι όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, αλλά και της λειτουργίας όλων των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Στόχος όλων πρέπει να είναι η κοινή δράση χωρίς προαπαιτούμενα, μονόπλευρες στρατηγικές και πολιτικές σκοπιμότητες». Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχουν νοσηλευθεί από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, στην πτέρυγα Covid-19, 298 ασθενείς εκ των οποίων 71 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.
Υγειονομικά σεμινάρια Covid 19 από την περιφέρεια αν.Μ.Θ.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑνάπτυξης, ανέθεσε στο Νομαρχιακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ξάνθης την υλοποίηση του έργου «Υγειονομικά Σεμινάρια COVID-19 για τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το έργο προβλέπει την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ με στόχο την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων και των πελατών των τουριστικών επιχειρήσεων από τον ιό COVID-19. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr.

Αλληλεγγύη
Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Ροδόπης διένειμε την προηγούμενη εβδομάδα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Συν-Ένωση» σε συνεργασία με την ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Project στην Ιλιάδα του Ομήρου
Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για έκτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών» του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης παρουσιάζοντας την παράσταση «ΜΗΝΙΣ, Project στην Ιλιάδα του Ομήρου» την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. Σκηνοθεσία –επιμέλεια κειμένου: Άννα Μαχαιροπούλου, Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς, Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης Φλώρος, Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Κελεσίδης, Βασίλης Φλώρος, Ηθοποιοί: Γιώργος Κουκαλιώτης, Άννα Μαχαιροπούλου, Βούλα Παναγιωτίδου. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
Καιρός

Κομοτηνή: 27-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα Δευτέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά
της Θράκης θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.
Γενικά αίθριος καιρός και αύριο Τρίτη, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος