ertnews.gr

Κομοτηνή: 2-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

02/07 09:01
Κομοτηνή: 2-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Σύσκεψη με θέμα το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Κομοτηνής
Κομοτηνή: 2-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις Σύσκεψη φορέων της περιοχής συγκάλεσε για σήμερα στη 13.00 μ.μ. στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης με θέμα το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Κομοτηνής.

Επιστολή του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης
Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης στα σύνορα με τη Βουλγαρία να επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου θα επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για «ουσιώδεις λόγους». Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό ο Σύλλογος Ξενοδόχων Θράκης καταθέτει την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου των ξενοδόχων της Θράκης. «Θα αποτελέσει ένα βαρύ πλήγμα στο ρεύμα τουριστών προς την περιοχή μας, τοποθετώντας την ουσιαστικά σε κατάσταση τουριστικής απομόνωσης.» αναφέρεται στην επιστολή.

Διαμαρτυρία του Δήμου Κομοτηνής
Επιστολή στους υπουργούς, Στέλιο Πέτσα και Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα απέστειλε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ζητώντας να αναθεωρηθεί άμεσα η κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής. Όπως τονίζεται στο κείμενο της επιστολής του δημάρχου: “η απόφαση της κυβέρνησης μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναστάτωση και δικαιολογημένο σκεπτικισμό». Ο Δήμαρχος ζητά να αναθεωρηθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής για τη διενέργεια ελέγχων στους εισερχόμενους τουρίστες.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαου Τσαλικίδη για τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας

Σε επικοινωνία που είχε με κυβερνητικά στελέχη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, όσον αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις τονίζοντας την σημασία της απρόσκοπτης εισόδου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμφωνίας Σένγκεν. «Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στην περιοχή και την χώρα.» τόνισε ο κος Τσαλικίδης, επίσης ζήτησε την άμεση εκκίνηση των δειγματοληψιών όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

Ελεγχόμενη διέλευση από τη Νυμφαία και αναβάθμιση του Μεθοριακού Σταθμού ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Γραβάνης Αντώνης.

Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης, αντιδρώντας στις χθεσινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, όπου ζητάει την ελεγχόμενη διέλευση από τον Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας και υπενθυμίζει την διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου σταθμού με σοβαρές υποδομές ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς ο οδικός αυτός άξονας εφόσον αναβαθμιστεί θα μπορέσει να αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Ομιλία στην Βουλή από τον Δημήτρη Χαρίτου
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μίλησε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του σταθμού Νυμφαίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Στην συνέχεια μίλησε στο νομοσχέδιο για την κύρωση των συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οπότε ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε για επαναφορά του χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, καθώς και για την ανάγκη κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Αναφορά Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών
Ιδιαίτερα επικριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα σύνορα της Θράκης, εμφανίστηκε σε δήλωσή της η Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη. « Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας αυτής της αβεβαιότητας που οδηγεί σε σωρεία ακυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα.»

Ιλχάν Αχμέτ: Να αρθεί άμεσα η ακατανόητη απόφαση για την Νυμφαία
«Η απόφαση για την αναστολή της δυνατότητας διέλευσης ευρωπαίων πολιτών από την Νυμφαία δημιουργεί ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομία της Θράκης μέσα στην δίνη των επιπτώσεων από την πανδημία του covid 19.» τονίζει ο βουλευτής του ΚινΑλ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ζητά: «Να αρθεί άμεσα η ακατανόητη απόφαση για την Νυμφαία ».

Περιφέρεια
Κατασκευή γέφυρας Κοσμίου
Ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «κατασκευή γέφυρας Κοσμίου και ποδηλατοδρόμου από ραδιοφωνικό Σταθμό εώς Κόσμιο» Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη αναψε το πράσινο φώς για το πρώτο βήμα και την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα έχει αυξημένες διαστάσεις υπέρ της ασφάλειας και της βελτιωμένης διέλευσης των οχημάτων με μήκος 33,00 m και πλάτος 16,75m εκ των οποίων τα 11m καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75m από το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού από το ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού του Κοσμίου , συνολικού μήκους 1 km, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 m. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.100.000,00 Ευρώ. Παράλληλα τρέχει μελέτη για την ένταξη κατασκευής ποδηλατοδρόμου από την Κομοτηνή ώς την πανεπιστημιούπολη. «Δημιουργούμε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων και έργων που θα δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.» σημειώνει ο κος Τσαλικίδης.

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στην περιφέρεια ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Nα γίνουν άμεσα προσλήψεις για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Σύμφωνα με την «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πρέπει να γίνει νέος οργανισμός της Περιφέρειας στη βάση όμως όχι της κατάργησης ή συρρίκνωσης των υφιστάμενων υπηρεσιών, αλλά στη βάση να υπάρχουν υπηρεσίες και υπάλληλοι σε όλη την έκταση της περιφέρειας, εκεί όπου ζουν και δραστηριοποιούνται οι πολίτες . Σημειώνοντας πως θα πρέπει οι υπάλληλοι να έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.

Κόμματα – Κινήματα
Ανακοίνωση ΚΚΕ Ροδόπης: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις»

Το ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωσή του σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, που «προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις –με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα– για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών.»

Υγεία – Κορονοϊός
8 νέα κρούσματα στην Ξάνθη, 1 στη Ροδόπη
Οκτώ νέα κρούσματα κοροναϊού από τα συνολικά 23 που ανακοινώθηκαν σε όλη τη χώρα, προέρχονται από την Ξάνθη. Αυτά αναλύονται ως εξής: 4 κρούσματα είναι από τον Εχίνο, 1 κρούσματα είναι από τον Κένταυρο, 3 κρούσματα είναι από το Δήμο Ξάνθης. Από τα 23 νέα κρούσματα όλη της χώρας ένα (1) εντοπίστηκε και στη Ροδόπη.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ξάνθη για τον κορονοίό
Τον προγραμματισμό νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης για σήμερα και αύριο Παρασκευή. Θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο από 12.00μ.μ. έως 16.00μ.μ. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού παραμένει υψηλός, αν δεν εφαρμόσουμε πιστά τα συνιστώμενα, από τον Εθνικό Ορανισμό Υγείας και την Πολιτική Προστασία, μέτρα προστασίας. Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή όλων των πολιτών κρίνεται απαραίτητη.» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σωματεία- Σύλλογοι – Όμιλοι
Αλλαγή σκυτάλης στον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής
Αλλαγή σκυτάλης στον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής . Ο Νίκος Χατζόπουλος παρέλαβε την ηγεσία από το Νίκο Μπεναβίδη. «Ξεκινά μια δημιουργική περίοδος γεμάτη δράσεις» ανέφερε σε ειδική συνεστίαση του Ομίλου. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι: Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος – λογιστής, φοροτεχνικός, Μιχάλης Βεζυριαννίδης, αντιπρόεδρος – οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας, Ευστράτιος Αλβανός, γραμματέας – οφθαλμίατρος, Γαβριήλ Γεωργιτζίκης, ταμίας-οικονομολόγος, ασφαλιστής, Χρήστος Βαρελάς, μέλος- επιπλοποιός, Ευδόκιμος Καραγιώργης, μέλος- γενικός γιατρός, Νίκος Μπεναβίδης, μέλος- συνταξιούχος τραπεζικός.

Λογιστές-φοροτεχνικοί
Νέα αποχή Λογιστών – Φοροτεχνικών
Νέα ΑΠΟΧΗ των Λογιστών – Φοροτεχνικών από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή σήμερα και αύριο . Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί ζητούν μεταξύ άλλων: Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών – Φοροτεχνικών. Υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων από μηδενική βάση. Κανένα πρόστιμο σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής (διορθωτικής) δήλωσης (με ανάλογη εφαρμογή της διάταξης του ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων) στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και γενικά όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων τελών και φόρων εφόσον η σχετική αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Μητρόπολη
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει την Κυριακή το πρωϊ στον Ἱερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτου.

Καιρός
ΠΕΜΠΤΗ 02-07-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-07-2020

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίοτοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version