ertnews.gr

Κομοτηνή: 15-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

15/12 12:29
Κομοτηνή: 15-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Κοινότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας
Κομοτηνή: 15-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤα 15 εκατομμύρια ευρώ θα ξεπεράσει η συνολική χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων προς τις συγκεκριμένες δομές.
Η αύξηση της χρηματοδότησης, που θα γίνει με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα επιτρέψει την επέκταση του χρόνου λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, την αύξηση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά και την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων. Ήδη οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, συνολικού ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν υπογραφεί από τον κ. Περιφερειάρχη, με τις υπόλοιπες να έπονται στις αρχές του επόμενου έτους.

Πρωτογενής Τομέας
Οι “Σπορίτες” στήνουν ΚΥΓΕΩ
Εγχείρημα Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας (ΚΥΓΕΩ) επιχειρούν να δημιουργήσουν οι “Σπορίτες” της Ροδόπης. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει τον Ιανουάριο για να στηθεί ένα νέο εγχείρημα στην Κομοτηνή.

Αλληλεγγύη
Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη» διοργανώνει μια βραδιά οινογνωσίας για λόγους αλληλεγγύης
Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη» διοργανώνει μια βραδιά οινογνωσίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Scenario wine club με την οινολόγο Μελίνα Τάσσου, τα κρασιά του Οινοποιείου «Κίκονες», λευκό, ροζέ και κόκκινο, με μενού ιδιαίτερης ποιότητας στην προσπάθειά του να στηρίξει μια πυρόπληκτη οικογένεια. «Θα προσφέρουμε μια εξαιρετική βραδιά στους καλεσμένους μας και τα έσοδα όλα θα διατεθούν στην οικογενειάΤα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην οικογένεια που τώρα φιλοξενείται σε σπίτι που τους παραχώρησε μια φιλική τους οικογένεια. Στόχος του Ομίλου να αποκατασταθεί το σπίτι για να επιστρέψει η οικογένεια που έχει ένα παιδάκι 5,5 ετών. Η πρόεδρος του Ομίλου κα Νίκη Λιβεριάδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνή απεύθυνε έκκληση στήριξης της οικογένειας.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Συνεχίζονται σήμερα στις πέντε το απόγευμα οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής με το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ ΠΕ Ροδόπης με τίτλο: « Χριστούγεννα στο Μέγαρο» και έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Ροδόπης Με θέμα «Santa …χρώματα». Στις 18:30 με την Θεατρική παράσταση «Το παραμύθι της Μουσικής» της συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, μουσική σύνθεση Κυριάκος Καλαϊτζίδης και πλαισιώνεται από το Μουσικό σχήμα “Εν Χορδαίς”που διοργανώνεται από τη ΠΕ Ροδόπης. Και αύριο 16/12/2019 στις 10:00 με Χριστουγεννιάτικες νότες με Κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που θα πλαισιώσει τη Βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στην μαθητική έκθεση ζωγραφικής. Στις 20-12-2019 στις 20:00 με την Εορταστική Συναυλία με τη Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής.

Οδός Σαραγλί
Ο Στέλιος Αρσενίου ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Ξάνθης παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Οδός σαραγλί» από τις εκδόσεις Σπανίδη. Ένας ποιητής ζαχαροπλάστης με αποστολή ευρύτερα κοινωνική…Οδός Σαραγλί: «Οδός ή Σιδηροδρομικός Συρμός; Επέλεξα την Οδό. Επεδίωξα να συνδέσω το όνομα της γενέτειράς μου, με εκείνο της πόλης του γλυκού των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια. Στο Τόκιο το 2020 τώρα. Με τη σχηματική παράσταση της δομής του ατόμου.» γράφει ο ίδιος.

Ξε-στόλισμα για λόγους αλληλεγγύης
Αναβολή και μετάθεση της εκδήλωσης του ξεστολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου από το τμήμα Νηρηίδες 423 των Θυγατέρων Της Πηνελόπης λόγω κακοκαιρίας για το επόμενο Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου στις 10:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα μέλη του ΚΑΠΗ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα μέλη του θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί, το 2o ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α) Δήμου Κομοτηνής στην αίθουσα εκδηλώσεών του (Γρ. Μαρασλή 1). Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με: Αναβίωση του εθίμου του Χριστόψωμου και χειροποίητα Χριστόψωμα από μέλος του 2ου ΚΑΠΗ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία του 2ου ΚΑΠΗ με τη μουσικό τους κα Κεφαλίδου Μαρία. Χριστουγεννιάτικες απαγγελίες από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Χριστουγεννιάτικη έκθεση – Bazaar με χειροποίητες κατασκευές της ομάδας καλλιτεχνικών του 2ου ΚΑΠΗ .

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (13-12-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Σαπών Ροδόπης.

Αθλητικά
Πανθρακικός – Δόξα Γρατινής 1-1
Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Κομοτηνής, ο Πανθρακικός προηγήθηκε στο 16΄ με δυνατό σουτ του Τσιανάκα έξω από την μεγάλη περιοχή και η Δόξα Γρατινής ισοφάρισε στο 48΄ με τον Ερκάν, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Μπόσκο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πανθρακικού και έφερε μαζί του είδη πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS.

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version