ertnews.gr

Κομοτηνή: 13-9-2019 Ειδήσεις

13/09 04:47
Κομοτηνή: 13-9-2019 Ειδήσεις

Περιβάλλον
Σύγκληση για το χρυσό αύριο με πρωτοβουλία της ΠΕΔ
Κομοτηνή: 13-9-2019 ΕιδήσειςΣύγκληση των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αύριο Σάββατο στις 11.30΄, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη για να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας Χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Κτηματογράφηση
Παράταση ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης

Αίτημα για τη χορήγηση νέας τρίμηνης παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης, προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές στις συναλλαγές επί των ακινήτων, αφετέρου δε να τακτοποιηθούν οι ακίνητες περιουσίες των πολιτών με τις πλέον ορθές και σύννομές διαδικασίες και να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με τα υπέρογκα πρόστιμα, που προβλέπονται στην περίπτωση της μη εμπρόθεσμης υποβολής της σχετικής δήλωσης ιδιοκτησίας, κατέθεσε το ΤΕΕ – Θράκης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αίτημα για τη χορήγηση νέας τρίμηνης παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης κατέθεσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Επιστολή απέστειλε και ο Δήμαρχος Ιάσμου κου Μουμίν Οντέρ στον Υπουργό ζητώντας παράταση υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης στο Δήμο Ιάσμου.

Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Δικτύου Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων
Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Δικτύου Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων συναντήθηκε χθες η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Οι εκπρόσωποι των παράκτιων αλιέων έθεσαν ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων. Επιπλέον ζήτησαν από την Υφυπουργό την παρέμβασή της για την επίλυση χρόνιων θεμάτων της παράκτιας αλιείας.
Η Υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή επεσήμανε από την πλευρά της ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει η ενωσιακή και εθνική νομοθεσία για την αλιεία, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αποτελεί η ορθολογική διαχείριση των ιχθυοαποθεμάτων και του ενάλιου πλούτου καθώς και η διασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος των παράκτιων αλιέων, που ασκούν το επάγγελμά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ενέργεια
Ενημέρωση για τον TAP
Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-Θράκης στην Κομοτηνή, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Κοινωνικής & Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας του ΤΕΕ-Θράκης, ενημέρωση για την πορεία κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φ.Α.. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν: • ο ΤΑΡ ως ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και η θέση/σημασία του για την Ελλάδα, • το Modus Operandi και το ελληνικό νομικό πλαίσιο του ΤΑΡ. • οι Ζώνες Περιορισμού και Διαβούλευσης. • οι Κατηγορίες Παραβάσεων και οι Ζώνες Περιορισμών Δόμησης. • οι Δραστηριότητες εντός Ζωνών Διαβούλευσης.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στον Ίασμο

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στο γραφείο του.Ο κύριος Ομέρογλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Οντέρ Μουμίν και τους συνεργάτες του, δήλωσε δε πρόθυμος για κάθε είδους συνεργασία κατά τη διάρκεια της επόμενης 4ετίας.

Παιδεία
Προκήρυξη κενών θέσεων στο Μουσικό Σχολείο
Προκήρυξη κενών θέσεων στις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ , Β’ και Γ’ Λυκείου του
Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής για το σχολικό έτος 2019-2020.
Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κατατακτήριες εξετάσεις στο χώρο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής για την πλήρωση των παρακάτω κενών θέσεων του σχολείου, για το σχολικό έτος 2019 – 2020: 1. εννέα (09) θέσεις στη Β’ Γυμνασίου, 2. δέκα (10) θέσεις στη Γ’ Γυμνασίου, 3. δέκα (10) θέσεις στην Α’ Λυκείου, 4. δέκα (10) θέσεις στη Β’ Λυκείου, 5. πέντε (05) θέσεις στη Γ’ Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο χώρο του σχολείου έως και την Παρασκευή 20-09-2019.

Εθελοντισμός
Στις 6 Οκτωβρίου 2019 το επόμενο Χωρίς Μεσάζοντες
Οι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διοργανώνουν νέα πρωτοβουλία διάθεσης προϊόντων στις 6 Οκτωβρίου μετά τις οκτώ το πρωί απέναντι από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στο γήπεδο του ΑΟΞ) Ξάνθης. Οι παραγγελίες, για όσα προϊόντα απαιτείται και έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά θα διατίθενται μέχρι τις 11.00.

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Στη Βουλγαρία οι Εβρίτες Ροδόπης
Με την συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ του Νεντέλινο Βουλγαρίας ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εμφανίσεων του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης για την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά. Ένα από τα τμήματα των παραστάσεων του Συλλόγου επισκέφθηκε για δύο ημέρες το Νεντέλινο και το Ζλάτογκαντ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ροδόπη στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων του τοπικού Δήμου. Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν και συγκροτήματα από τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, τα οποία και παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς της περιοχής τους.Ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Ροδόπης συμμετείχε επίσης σε μια ξεχωριστή ελληνοβουλγαρική συνάντηση και στην Αμφίπολη. Δεκαμελής δε αντιπροσωπία του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Χατζηπέμου, βρέθηκε στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας προσκεκλημένη από τον δήμαρχο του Χασκόβου. Αντικείμενο της συνάντησης με το Δήμαρχο κο Dobri Belivanov, αλλά και με στελέχη του Δήμου στον Τομέα του Πολιτισμού, ήταν η ανάπτυξη κοινών διασυνοριακών πολιτιστικών ελληνοβουλγαρικών δράσεων στα πλαίσια του ήδη σε εξέλιξη προγράμματος Interreg αλλά και ευρύτερα, αξιοποιώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτουν οι δύο περιοχές.

Δ.Π.Θ.
Νέα επιτυχία της ΣΕΦΑΑ
Το πέμπτο 5ο International Motor Development Research Consortium, θα διοργανώσει το Σεπτέμβριο του 2021 στη ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ. Πάνω από 200 ειδικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται για 5 ημέρες στην Κομοτηνή.

Μητρόπολη
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Μεσοχωρίου θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων σήμερα στις επτά το απόγευμα.

 

Πολιτισμός

Συναυλία Fasi Prima
Οι FaSi Prima για πρώτη φορά θα εμφανιστούν αύριο για μια live εμφάνιση στον φιλόξενο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ.
Με κιθάρα, σαξόφωνο και φωνή θα παρουσιαστεί ένα μουσικό πρόγραμμα με Rock, Pop ,Blues αλλά και έντεχνες μουσικές επιρροές. Είσοδος: 5€ με ποτό / Έναρξη: 9.30 μ.μ

Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδίσματος
Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδίσματος με την Κατερίνα Παπαδοπούλου θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Οκτωβρίου στη ΦΕΞ.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 2 ατόμων κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν είσοδο στη χώρα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας και κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος, 2.930 συσκευασίες με καφέ, συνολικού βάρους 293 κιλά, για τα οποία δεν κατείχαν την σχετική άδεια και δεν έχουν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 18χρονη αλλοδαπή, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη για διάρρηξη σε Ιερό Ναό
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, 52χρονος ημεδαπός, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξε Ιερό Ναό της πόλης και αφαίρεσε από τα γραφεία του, ένα τηλέφωνο, χρηματικό ποσό, μία οθόνη και ένα πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιερέα του Ναού, καθώς και δύο διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version