Κοινωνικό φροντιστήριο και φέτος σε Κομοτηνή και Ίασμο

Μια νέα προσπάθεια είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οι υπεύθυνοι των δύο Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε Κομοτηνή και Ίασμο.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά και φέτος θα σταθούν στο πλευρό μαθητών και μαθητριών που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά δεν μπορούν οι γονείς τους να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

«Πέρσι λειτούργησε με τριάντα (30) μαθητές και μαθήτριες και τη συνδρομή δώδεκα (12) εκπαιδευτικών» δήλωσε στο ertnews.gr ο κος Σπύρος Κιοσσές που παρακολουθεί και στηρίζει από την αρχή αυτή την προσπάθεια. Κενά, όπως είπε, σημειώνονται συνήθως σε ειδικότητες εκπαιδευτικών, όπως: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι κ.α. και κάνοντας έκκληση να συνδράμουν παρατήρησε πως η έλλειψη τους οφείλεται στο γεγονός ότι: «είναι λίγοι κι απορροφημένοι».

Όσον αφορά στις παρατηρήσεις του από τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου; «Υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα» παρατηρεί σημειώνοντας ότι οι γονείς θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, αλλά δεν μπορούν, πιέζονται οικονομικά. Παράλληλα συμπεραίνει πώς υπάρχει προθυμία και από την πλευρά του εκπαιδευτικού κόσμου για προσφορά. Προτρέποντας να συνεχιστεί από όλους «σε όποιο τομέα μπορεί ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας δε για το επίπεδο της παρεχόμενης βοήθειας τόνισε ότι οι επιτυχίες των ίδιων των μαθητών, ακόμη και με είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, μαρτυρούν ότι «γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος