ertnews.gr

Ιλ. Αχμέτ: Καταβολή οφειλομένων της περιόδου 2010-15 του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ

15/04 08:06
Ιλ. Αχμέτ: Καταβολή οφειλομένων της περιόδου 2010-15  του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ

Tον “επανασχεδιασμό της διαδικασίας προς την κατεύθυνση απλοποίησης, επιτάχυνσης και επίλυσης των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής της διαδικασίας συμψηφισμού/παρακρατήσεων” προωθούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ και των συναδέλφων του από το Κίνημα Αλλαγής του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου σημειώθηκε «αδυναμία υλοποίησης εκ μέρους της κυβέρνησης της νομοθετικής της πρωτοβουλίας για την καταβολή των οφειλομένων της περιόδου 2010-15 προς τις επιχειρήσεις που αφορούν τη επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας». Γι αυτό το λόγο θεσμοθετήθηκε νέα διάταξη του άρθρου 79 του ν.4916/2022 (Α ́65).

Με αφορμή την απάντηση που κοινοποιήθηκε από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Τσακλόγλου, ο Ροδοπίτης πολιτικός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας παραδέχεται ότι “κατά το πρώτο στάδιο υλοποίησης της πολυσύνθετης διαδικασίας των συμψηφισμών/παρακρατήσεων, αναδείχθηκαν πολλά και σημαντικά προβλήματα, καθώς και ζητήματα γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, δεδομένου ότι για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας απαιτούνται πολλαπλά και σύνθετα βήματα”.
Δείτε εδώ:Καταβολή οφειλομένων της περιόδου 2010-15 από την επιδότησης του 12% του κόστους εργασίας στις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ
Δείτε εδώ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 12%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version