Ιάσμος: Με το βλέμμα στην εορταστική περίοδο οι κάτοικοι περιμένουν καλύτερες μέρες

Η λέξη: «αυτοσυγκράτηση» περιγράφει την ψυχολογία των κατοίκων του Ιάσμου. Όπως δηλώνουν www.ertnews.gr κάτοικοι της περιοχής η εξασφάλιση της θέρμανσης αρχικά και της κάλυψης των εξόδων της καθημερινότητας τους στη συνέχεια τους απασχόλησαν και τους απασχολούν σε μια εποχή που «πολλοί» συνδημότες τους πήραν το δρόμο της ξενιτιάς.

Μια καλή παραγωγικά καλλιεργητική χρονιά δίνει τη σκυτάλη της στον δύσκολο, πάντα στον Ίασμο και στους πέριξ οικισμούς, χειμώνα. «Η ποσότητα και η ποιότητα ήταν εξαιρετική, τα καλλιεργητικά έξοδα αυξημένα, αυξημένες όμως και οι τιμές που δόθηκαν» παρατηρούν άνθρωποι που γνωρίζουν σημειώνοντας ότι στο ταμείο θα φανούν με ακρίβεια όλα.

Μείζον πρόβλημα, όμως, που και φέτος παραμένει, η μετανάστευση από τη μια των νέων, η πληθυσμιακή συρρίκνωση από την άλλη του αριθμού των κατοίκων. Τα παιδιά που σπουδάζουν δύσκολα γυρνάνε στον Ίασμο παρατηρούν αυτοί που μένουν και ζητούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος , όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όπως σημειώνουν κάτοικοι, που στην τελευταία έντονη βροχόπτωση είχαν δει ορμητικούς χειμάρους να διασχίζουν τον οικισμό τους, «έγιναν κάποιοι καθαρισμοί, ωστόσο, όχι μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα απομάκρυναν για τα καλά τον κίνδυνο» να χαθούν περιουσίες και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος