ertnews.gr

Η Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία

22/10 11:25

Μετά τα κρούσματα κορονοϊού που είχαν εντοπιστεί στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη, καθώς και στο 10ο αλλά και στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, σειρά παίρνει το 3ο Γυμνάσιο, μαθητής του οποίου διαγνώστηκε θετικός, οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας του τμήματος του για 14 μέρες.

Η λειτουργία αναστέλλεται και για όλη τη Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ, καθώς και εκεί βρέθηκε κρούσμα σε μαθητή, με την Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ να καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού “καθώς”, όπως τονίζει, “ο χρόνος τελειώνει”.

Στην ανακοίνωση της Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ, αφού γίνεται αναφορά στον εντοπισμό κρουσμάτων σε σχολεία αναφέρεται ότι: “Την ίδια στιγμή η κατάσταση με τον κορονοϊό διαμορφώνεται πολύ δύσκολη και μάλιστα παρατηρώντας και την σταθερή τάση ανόδου των κρουσμάτων και των θανάτων καθημερινά, είναι σχεδόν βέβαιο (με βάση και τις επιστημονικές έρευνες) ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Από την αρχή της χρονιάς μαθητές γονείς καθώς και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο δρόμο παρά την τρομοκρατία (με σωματικούς ελέγχους σε 15χρονα που πάνε σε μια πορεία και με προσαγωγές μαθητών) τους εκβιασμούς (τηλεκπαίδευση σε σχολεία που έχουν κατάληψη και απουσία σε αγωνιστές μαθητές), τη συκοφαντία σε σχέση με τα αιτήματα του αγώνα τους (ταύτιση με τους αρνητές της μάσκας) κλπ. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς πριν καν ανοίξουν τα σχολεία μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα απ’ τους συλλόγους τους διεκδικούσαν μεταξύ άλλων:
15 μαθητές / τμήμα
Πρόσληψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού για να μπορεί να γίνει αυτό
Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας για να μπορεί να εξασφαλιστεί ότι οι χώροι θα απολυμαίνονται σωστά και τακτικά και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δε θα γίνονται χίλια κομμάτια …
Αναρωτιόμαστε είναι παράλογα αυτά τα αιτήματα; Θα ήταν ίδια η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού εάν είχαν υλοποιηθεί αυτά τα μέτρα; (Ρητορικά ερωτήματα)
Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει είναι ότι στις περιπτώσεις των τμημάτων οι σχολείων που κλείνουν δεν παίρνεται πραγματικά ούτε το παραμικρό μέτρο για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές ισότιμα θα μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Πανελλαδικά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, όπως φάνηκε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι οποίοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να παρακολουθήσουν τα μαθήματα επειδή δεν διαθέτουν τα μέσα.”

Η Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ ζητά από την κυβέρνηση:

“Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων
Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας και τοποθέτηση με μόνιμη σχέση εργασίας καθαριστριών σε όλα τα σχολεία με αποκλειστική απασχόληση σε αυτά.
Με ευθύνη των δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου εκεί όπου εντοπίζεται κρούσμα.
15 μαθητές ανά τάξη
Πρόσληψη εδώ και τώρα του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version