ertnews.gr

Η Κομοτηνή υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

07/09 21:34
Η Κομοτηνή υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Παρουσία πλήθους κόσμου και πολιτιστικών συλλόγων έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, η υποδοχή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου στην Κομοτηνή.

Τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής. Στη συνέχεια εψάλλει η επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αύριο, Πέμπτη, το πρωί στις 7 θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και θα αποδοθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση της ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στους, Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, πανοσιολογιώτατο Χριστόφορον Ιβηρίτην και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, Αθανάσιο Μαρτίνο.

Στις 10:45 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πατριάρχη εις την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και στη 13:00 το μεσημέρι θα τελεστή επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Σαππών.

Το απόγευμα στις 18:00 θα ψαλεί Εσπερινός και Παρακλητικός Κανόνας εις την Υπεραγία Θεοτόκο και το βράδυ στις 8:30 θα τελεστεί αγρυπνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version