ertnews.gr

Η Ελλάδα που παλεύει και παράγει: ΔΕΝΤΡΟΠ 2020-Περίπτερο είχε και η ΑΜ-Θ

03/03 13:58
Η Ελλάδα που παλεύει και παράγει: ΔΕΝΤΡΟΠ 2020-Περίπτερο είχε και η ΑΜ-Θ

Ένα δυναμικό παρών έδωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Δεντρόπ και στο δικό της περίπτερο, αλλά και ως ιδιώτες εκθέτες, με γεύσεις και προϊόντα που αποτελούν την γαστρονομική σφραγίδα της Περιφέρειας:
Η Ελλάδα που παλεύει και παράγει: ΔΕΝΤΡΟΠ 2020-Περίπτερο είχε και η ΑΜ-Θ

Σουτζούκια, παστουρμάδες, αλλαντικά, ζυμαρικά, μέλι, κρασί, γαλακτοκομικά, τυριά, κασέρια, αλίπαστα, γλυκά, κ.α. αποτέλεσαν τον μαγνήτη για το κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση, προκειμένου να βιώσει αυτές τις γεύσεις κοντά στο περιβάλλον όπου παράγονται και πωλούνται.

Στην φετινή ΔΕΝΤΡΟΠ αποτυπώθηκε το στίγμα της Φωτεινής Ελλάδας που παλεύει με τις δυνάμεις της και τα προϊόντα της, απέναντι στην μιζέρια και στην διαρκή ανακύκλωσή της, αλλά και σε αυτούς που εξακολουθούν να φεύγουν από ένα πλούσιο τόπο, για να βρουν αλλού θέσεις εργασίας, θεωρώντας τη Χώρα μας φτωχή και μη επενδύοντας στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Μεγάλη η εξίσωση του συνδυασμού του Πρωτογενούς Τομέα και των προϊόντων Μεταποίησης στον Τουρισμό. Κακά τα ψέμματα αυτό που αποτυπώνεται πια στο μυαλό του επισκέπτη τουρίστα, πέρα από τις Φυσικές Ομορφιές, ή τα Αρχαιολογικά μνημεία είναι η Γαστρονομία. Εδώ στην Ελλάδα, μπορούμε να πετύχουμε με την διαφοροποίηση της κάθε περιοχής του κλίματος, να είναι κάθε νομός και ένας ξεχωριστός γαστρονομικός προορισμός. Μέσα σε αυτή την εξίσωση ενσωματώστε και τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά της Ελλάδας-Βότανα, εγχύματα, αφεψήματα- αλλά και τους μικρούς καρπούς του Δάσους, που είναι υπερτροφές. Υπάρχει ο σχεδιασμός από την Δρ Ελένη Μαλούπα, δεν μένει από τους αρμοδίους του ΥΠΑΑΤ , εν πρώτοις, αλλά και τους Ξενοδόχους, ιδιοκτήτες μονάδων εστίασης, να ενσωματώσουν Ελληνικά προϊόντα στα μενού τους…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Αλλαντικά Ατλαμάζογλου Καβάλα
Η εταιρεία αποτελεί την συνέχεια μιας επιχείρησης από πολλά έτη πριν!
Η επιχείρηση κάνει μια επανεκκίνηση το 2017 με νέο αίμα και με οδηγό τις παραδοσιακές συνταγές του παππού. Νέα καταστήματα ανοίγουν και ο κόσμος ανταποκρίνεται στα νέα προϊόντα, παστουρμάς-χωρίς την έντονη μυρωδιά, αν και έχει το τσιμένι-σουτζούκια κ.α.

Σοφίας Γεύσεις:
Η οικογένεια που παρασκευάζει όλων των ειδών τα ζυμαρικά και από δίκοκκο σιτάρι και που γίνονται ανάρπαστα από το αγοραστικό κοινό.
Ο κόσμος ήλθε σε επαφή με τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης από τις εκθέσεις που συμμετείχαν.

Εβροφάρμα και Χρήστος Παπαζηλάκης

Στη φετινή ΔΕΝΤΡΟΠ υπηρχε το προϊόν της φυλής των Αγελάδων τσέρσεϋ, το οποίο είναι κατά 20% εμπλουτισμένο σε ασβέστιο και βιταμίνες.
Η επιχείρηση θέλει να μπει δυναμικά στον τομέα των βιολογικών προϊόντων αγελαδινού γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού. Αργότερα και στο κατσικίσιο γάλα.


Οινοποιείο Νιβουρλής
Το οινοποιείο Νιβουρλής, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992 με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο και χωρίς κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Τα κρασιά ονοματίζονται από τα μικρά του παιδιά, τα οποία από μικρή ηλικία μυούνται στην μυσταγωγία της οινοποίησης. Μάλιστα ο ίδιος έχει προχωρήσει σε μια δική του τακτική με την …”προθέρμασνη” του μούστου κερδίζοντας χρόνο από την απόσταξη.


“Εβόρα” Έφη Παρθενοπούλου
Εβόρα(σ.σ. στα ποντιακά σκιά) Έφη Παρθενοπούλου προϊόντα μεταποίησης με μαρμελάδα από φρούτα παραγωγής της, αλλά και αποξηραμένα φρούτα, σάλτσες, τομάτα λιαστή

ΔΡΥΑΣ προϊόντα τρούφας
Αναστάσιος Παπαφώτης προϊόντα ΔΡΥΑΣ-προϊόντα από καλλιέργεια του μανιταριού τρούφα-


Πήγασος Βιολογικά Ελληνικά Βότανα και Βιοδιασπώμενες πυραμίδες
Πήγασος Βιολογικά τσάγια με μίγματα Ελληνικών βιολογικών βοτάνων. Γίνεται εξαγωγή σε 14 χώρες εκτός Ελλάδας και η ονοματοδοσία των τσαγιών γίνεται από την Ελληνική μυθολογία.
Οι δε… υπέροχα αρωματικές πυραμίδες τσαγιού, που έχει κλείσει την ποιότητα και το άρωμα της Ελλάδας, είναι βιοδιασπώμενες και όχι πλαστικές!!! Στόχος η σειρά τσαγιού “Οδύσσεια” να την εμπιστευθεί η Ελληνική αγορά, καθώς πρόκειται για καθαρό Ελληνικό προϊόν, έναντι των τυποποιημένων.


Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης 40 χρόνια παρουσίας της ποντιακής γαστρονομίας
Ο Μέγας πόντιος Θεόφιλος Γεωργιάδης που έχει βάλλει σκοπό και στόχο την ανάδειξη της Ποντιακής Γαστρονομίας και τρόπου διατροφής: Κορκότα, Τυρί Ραγιάν, Γαϊστύρι, Πασκιτάν, νταϊφένιο σορβά και τσορτάνια, καθώς δεν υπήρχαν τα ψυγεία κάποτε. Σαράντα χρόνια διαρκούς παρουσίας!!!

Όλυμπος, Άρωμα, Αναστασία Μποστανίτη
Τον δρόμο για την αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών τον δείχνει η Πιερία και οι πολλές κινήσεις και ΚΟΙΝΣΕΠ που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν, επειδή δίνουν αξία στον τόπο τους, μέσα από την παραγωγή την γαστρονομία και τον τουρισμό.
Ξεκάθαρο παράδειγμα προς μίμηση η ΚΟΙΝΣΕΠ Όλυμπος Άρωμα, η παραγωγή και τυποποίηση του τσαγιού του Βουνού, οι Πολύτροπες Μούσες, οι γυναίκες της υπαίθρου κ.α.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version