ertnews.gr

Για ψήφιση ο φάκελος του νέου πτωχευτικό κώδικα

Η τροπολογία για την επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ κι άλλων επιχειρήσεων
07/10 18:22
Για ψήφιση ο φάκελος του νέου πτωχευτικό κώδικα

Κατατέθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή ο φάκελος, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το σύνολο τροπολογιών που αφορούν τον νέο πτωχευτικό κώδικα-ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2016 –
Για ψήφιση ο φάκελος του νέου πτωχευτικό κώδικαΌπως τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο τελευταίος Δ/νων Σύμβουλος της ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννης Μουσουλίδης,
οι τροπολογίες αυτές προβλέπουν νέες διατάξεις σχετικά και με την ταχύτητα των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα το άρθρο 148 του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Σύμφωνα με αυτό, συντομεύει κατά πολύ ο χρόνος των πλειστηριασμών, αφού γίνεται η αποτίμηση της συνδίκου, υπογράφει ο Εισηγητής πτωχεύσεως και αμέσως γίνεται δημοσίευση του πλειστηριασμού. Παλιότερα, μπορεί και να ήταν απαραίτητο να υπάρχει αναμονή και 4 μήνες, αφού θα έπρεπε να αποφανθεί και το Πτωχευτικό Δικαστήριο.
Επι πλέον αυτό το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει και άλλες πτωχευμένες εταιρείας να επαναλειτουργήσουν.

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να κινηθεί ταχύτατα το Ελληνικό Δημόσιο, να εμπλακεί νομικά για να υπερασπισθεί και να εξασφαλίσει το δικό του συμφέρον.
Σε ότι αφορά το θέμα των προστίμων, έχει χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο , εφόσον κινηθεί ταχύτατα… να προλάβει την τυχόν επιβολή των προστίμων.
Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει η εισήγηση του Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για το θέμα της μη ανάκτησης των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που δόθηκαν στην ΕΝ ΚΛΩ στο 2007 και το 2009, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε 4 μήνες, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί τέλος του 2018, οπότε υπάρχει χρόνος ώστε το Ελληνικό δημόσιο , να έχει ολοκληρώσει την επίσπευση των πλειστηριασμών και να έχει περαιωθεί η πτώχευση της ΕΝ ΚΛΩ, γεγονός που ευνοεί τους εργαζόμενους που θα βρεθούν ξανά στις θέσεις εργασίες τους, μετά από αγώνα αμείωτης έντασης 9 ετών. Παράλληλα παίρνει το Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματά πίσω και δίνει και το νομικό επιχείρημα να μην εκτελεσθεί το πρόστιμο.
Το επιχειρηματικό σχέδιο των Εργαζομένων
Υπενθυμίζεται πως αρχικά και μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν 3 εργοστάσια, δύο σε Κομοτηνή και ένα στην Ημαθία, με 350 εργαζόμενους. Σε βάθος τετραετίας όμως οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν τους 600, καθώς το σχέδιο προβλέπει και την αξιοποίηση και της υπόλοιπης.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοέμβρη, ο πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων στην επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, αλλά και στη λύση για το θέμα με τα Λιπάσματα Καβάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version