Φορείς της Ροδόπης στην Αθήνα για το κλείσιμο υποκαταστημάτων

Ομόφωνα ενέκριναν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στις Σάππες.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαππών, το οποίο συνεδρίασε προχθες στις 8 το βράδυ στις Σάππες, μετά από αίτημα 9 Δημοτικών Συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με αρχηγό τον Ντίνο Χαριτόπουλο.
Στην έκτακτη συνεδρίαση το παρόν τους έδωσαν ο ΑΝτιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος είχε προχθές και συνάντηση στην Καβάλα για το θέμα, εκπρόσωποι Βουλευτών και κομμάτων και οι παραγωγικοί φορείς του νομού.
Το ψήφισμα διαμαρτυρίας θα αποσταλεί στην Διοίκηση της Τράπεζας, στον πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς. Μετά την παρέλευση 10 ημερών και αναλόγως με τις απαντήσεις των υπευθύνων, οι Αυτοδιοικητικοί και Παραγωγικοί φορείς θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή τους, στο νέο βήμα αποψίλωσης στις Σάππες, με την κατάργηση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής.
Ήδη από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μια επιτροπή από τους φορείς της Ροδόπης, θα επισκεφθεί τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης και την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα τους παραθέσει πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί 40.000 πολίτες και θεωρείται κερδοφόρο, με μεγάλο πελατολόγιο και είναι απορίας άξιο, πως η Τράπεζα σχεδιάζει να το κλείσει.
Αλήθεια που θα μετακινηθούν οι πολίτες αυτοί, στο μοναδικό κεντρικό κατάστημα της Κομοτηνής προκαλώντας συμφόρηση και μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
Πάντως ερωτηματικά γεννά το γεγονός πως στην έδρα της Περιφέρειας και την πρωτεύουσα της Θράκης την Κομοτηνή, οι υπεύθυνοι της Τράπεζας, αφήνουν να λειτουργήσει μόνο το κεντρικό κατάστημα και διακόπτουν-σύμφωνα με τον σχεδιασμό- τα άλλα δύο υποκαταστήματα σε Ίασμο και Σάππες, ενώ στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας αφήνουν μέχρι και 4 και 5 υποκαταστήματα να λειτουργούν, εκτός αυτά των πρωτευουσών των νομών.
Κάποιοι ίσως θα πρέπει να καταλάβουν πως στη Θράκη δεν είναι όλα αριθμοί και κόστη…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος