ΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα στην Ξάνθη 7 στη Ροδόπη

Είκοσι τρία (23) νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 14,86 ο μ.ο. των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 20,68 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Επτά (7) τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν στη Ροδόπη. 7,86 ο μ.ο. των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 6,25 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Εξήντα επτά (67) συνολικά τα κρούσματα στην αν.Μ.Θ.

3ο εμβολιαστικό κέντρο στο «Σισμανόγλειο» με εμβόλιο της Johnson

ΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα στην Ξάνθη 7 στη Ροδόπη
(AP Photo/Sakchai Lalit)

Η λειτουργία του 3ου εμβολιαστικού κέντρου ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson. Στο Νοσοκομείο από την έναρξη του εμβολιασμού μέχρι 30-4-2021 έχουν εμβολιαστεί 7.205 κάτοικοι της περιοχής σύμφωνα με ανακοίνωση της διοικήτριας του Νοσοκομείου, της κας Μάγδας Γιαμουστάρη με το εμβόλιο της Pfizer και 1.482 με το εμβόλιο της Astra Zeneca. «Εμβολιαζόμαστε για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο!» αναφέρει η κα Γιαμουστάρη και σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση «Όμως δεν πετάμε τη μάσκα, δεν συνωστιζόμαστε! Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και κάνουμε συχνή χρήση των self test. To ιικό φορτίο είναι ακόμη μεγάλο ειδικά και στην περιοχή μας» και καταλήγει «Λίγο ακόμη για να κερδίσουμε την Ελευθερία μας!».

Ροδόπη: Ένα (1) δωρεάν self test θα διατίθεται από τα φαρμακεία
ΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα στην Ξάνθη 7 στη ΡοδόπηΈνα (1) δωρεάν self test θα διατίθεται από τα φαρμακεία μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και στο κανονικό ωράριο από σήμερα Τετάρτη 05.05.2021 τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων. Το self test θα διατίθεται μόνο σε:
– Εκπαιδευτικούς
– Μαθητές και σε
– Διοικητικό προσωπικό
Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Μείωση του ιικού φορτίου του κορονοϊού
ΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα στην Ξάνθη 7 στη ΡοδόπηΜείωση του ιικού φορτίου του κορονοϊού μαρτυρά η καταγραφή που γίνεται από τα εργαστήρια των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που έχουν αναλάβει την επιτήρηση σε διάφορες πόλεις, ανάμεσά τους και η Ξάνθη. Την περίοδο 26-29/4/21, παρατηρήθηκε μικρή μείωση (-16 %) των επίπεδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (19-25/4/2021).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος