ertnews.gr

Έλενα Σολταρίδου: Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

26/11 10:59

«Ο κορονοϊος που μας έχει “επισκεφτεί” έχει φέρει πάρα πολλούς ανθρώπους στα όρια τους.» δήλωσε η ψυχολόγος Έλενα Σολταρίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» . «Παρατηρούμε», είπε, «μια τροποποίηση των συναισθημάτων και του τρόπου που το βιώνουμε όλο αυτό και την καραντίνα και τον κορονοϊό. Είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά με διαφορετικές σκέψεις. Στην πρώτη καραντίνα οι άνθρωποι βίωναν το αίσθημα του φόβου. Τώρα παρατηρούμε πολύ υψηλά επίπεδα εξουθένωσης, κόπωσης, ο κόσμος είναι κουρασμένος επειδή ουσιαστικά δεν χαλάρωσε. Πάντα υπήρχαν τα μέτρα κι αυτό τώρα τον φέρνει στα όρια του.»

Έλενα Σολταρίδου: Δώστε χρόνο στον εαυτό σαςΣύμφωνα με την κα Σολταρίδου: «Θα πρέπει να έχουμε μια οπτική λίγο διαφορετική. Οι άνθρωποι οι οποίοι βασανίζονται από ένα χρόνιο νόσημα ή μια ταλαιπωρία είναι άνθρωποι οι οποίοι ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους.»

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει κάτι που διάβασε πρόσφατα κι έχει ως εξής: «Νόμιζα ότι 2020 θα ήταν η χρονιά που θα είχα τα πάντα τα οποία ήθελα, τώρα ξέρω ότι το 2020 είναι η χρονιά που θα εκτιμήσω και θα νιώσω ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω.» για να προσθέσει «Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αλήθεια.» εξηγώντας πως: «Μια έντονη κρίση, οποιαδήποτε κι αν είναι, φέρνει τους ανθρώπους στα όρια τους και φέρνει στην επιφάνεια πράγματα τα οποία ο καθένας μας προσπαθούσε να κρύψει. Όλα έρχονται στην επιφάνεια μέσα από αυτή την πίεση των ημερών.»
Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει το κοινό της περιοχής: « Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο σε μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλο αυτό, να εξελιχτούμε. Να δώσουμε στον εαυτό μας μια άλλη οπτική. Να δούμε τι μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας αγχολυτικά . Μια βόλτα μετά την δουλειά, σωματική άσκηση, διάβασμα, χρόνος με τα παιδιά, το άκουσμα ομιλιών στο internet βοηθά πάντα.» σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Βρείτε ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν για τη διαχείριση του άγχους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές. Μια χαλαρή μουσική όταν παίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, λειτουργεί κατευναστικά στο στρες. Οι απαντήσεις είναι απλές, είναι μπροστά μας μην ψάχνετε το σύνθετο πάντα, είναι λάθος.»
Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version