ertnews.gr

Έκκληση για αιμοδοσία κάνουν εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Ροδόπης και Ξάνθης

05/01 14:18

“Τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα από το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας”, τονίζουν οι εργαζόμενοι στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων σε Ροδόπη και Ξάνθη, απευθύνοντας, όπως λένε, «θερμή έκκληση σε όλους τους αιμοδότες για επείγουσα προσφορά αίματος».

Έκκληση για αιμοδοσία κάνουν εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Ροδόπης και Ξάνθης
αιμοδοσία (φώτο αρχείο ΕΡΤ- Εικονίζεται η επισκέπτρια υγείας κα Κόφφα, φωτογράφος:Μ.Νικολάου)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ξάνθης, όπου δόθηκε και δίνεται σημαντική μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εκεί, καθημερινά από τις 8.30 π.μ. ως τις 14.00, και κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 17.30 ως τις 19.30, και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στο ΚΑΠΗ, 9.00 π.μ. – 13.30, πραγματοποιούνται αιμοδοσίες, καθώς η συμμετοχή όλων όσων μπορούν να αιμοδοτήσουν κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ιδιαίτερα συγκινητική η εξομολόγηση εργαζόμενης στην Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της επισκέπτριας υγείας Νόνας Κόφα. «Μπαίνοντας στη ΝΥ Αιμοδοσίας, μια σκέψη υπάρχει στο μυαλό μου, ενώ καλημερίζω τον συνάδελφο που ήταν νύχτα. Η ίδια σκέψη, η ίδια αγωνία συντηρείται και ενυπάρχει σε όλους όσους εργαζόμαστε στην Αιμοδοσία. Να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας», σημειώνει, και εξηγεί πως οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές και δε σταματούν -παραμένουν διαρκείς και επιτακτικές.

Η κα Κόφφα στα δεξιά με συνάδελφό της (φώτο αρχείο ΕΡΤ φωτογράφος:Μ.Νικολάου)

«Η Μαρία, ο Νίκος, ο κύριος Βαγγέλης, η κυρία Ελένη, περιμένουν εμάς, εσάς, όλους μας να τους δώσουμε ζωή» τονίζει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «η πανδημία μας έμαθε, δυστυχώς με οδυνηρό και απόλυτο τρόπο, ότι ευτυχής είναι απλά ο υγιής άνθρωπος». Για να καταλήξει λέγοντας, «αν καταλάβουμε και νιώσουμε ότι δίνοντας αίμα σώζουμε μία ζωή, τότε θα αισθανόμαστε ευτυχισμένοι, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων συνανθρώπων μας. Αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version