ertnews.gr

ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ: Σε τροχιά εξομάλυνσης οι σχέσεις Επιμελητηρίων και Περιφέρειας

20/04 10:56
ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ: Σε τροχιά εξομάλυνσης οι σχέσεις Επιμελητηρίων και Περιφέρειας

Σε τροχιά εξομάλυνσης φαίνεται να εισέρχεται η ταραχώδη περίοδος των σχέσεων μεταξύ των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, για τον ενδιάμεσο φορέα ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, που υλοποιεί ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Η τελευταία εξέλιξη όπου και καταγράφηκε το μίνιμουμ κλίμα συναίνεσης, ήταν η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Φορέα, όπου συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Κώστας Κουρτίδης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Στέφανος Γεωργιάδης, θα συνεχίσει στην προσωρινή διοίκηση ως πρόεδρος ο Παντελής Χαβιάρας, με το παρών της Περιφέρειας.

«Ήδη δρομολογούνται οι πρώτες πληρωμές των επιχειρηματιών, θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες και προτάσεις για επίλυση προβλημάτων. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη στην εταιρεία του, στην οποία θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Το καλό είναι πως είναι ελεγχόμενη η κατάσταση θα είμαστε από δω και πέρα σε διαρκή συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Επιπλέον πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια μεγάλη πρωτοβουλία σε υψηλό επίπεδο, για περαιτέρω ανακούφιση των προβλημάτων της ταραχώδους περιόδου, αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν ήθελε να αποκαλύψει από ποιον θα προέρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί στον φορέα ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ ασκούνταν εδώ και 24 χρόνια, συνδιοίκηση από τα έξι Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ και την Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία.
Η εστίαση της καθυστέρησης φέτος έγινε βέβαια στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από πόρους του ΕΣΠΑ που αποφάσισε ο Περιφερειάρχης να δοθούν ως αποζημίωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων έως τον Μάρτιο, ήταν μια εξαιρετικά ταραχώδης περίοδος με άσκηση δικαστικών μέσων, αναγκαστικές παραιτήσεις, σκληρές ανακοινώσεις, κ.α.

Ο μεγάλος χαμένος ήταν οι επαγγελματίες που δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα που προορίζονταν για αυτούς, αλλά να καταγράφεται τεράστια καθυστέρηση και στα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιεί ο φορέας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, ο οποίος ήταν σημείο αναφοράς, εντιμότητας, νομιμότητας και ταχείας απορρόφησης προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα, όπως προέτασσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, κάτι που προσέδιδε κύρος και στους δυο συνδιοικούντες(Περιφέρεια και 6 Επιμελητήρια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version