Δ.Χαρίτου: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η 8η Μάρτη 1857 ήταν η μέρα που ξεκίνησε ο οργανωμένος αγώνας για τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών. Από τότε ως σήμερα πολλά κατακτήθηκαν, υπάρχουν όμως πολλά ακόμα που πρέπει να κατακτηθούν.» αναφέρει σε μήνυμά του ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι: «Τη φετινή επέτειο, που η ανθρωπότητα πλήττεται από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, οι γυναίκες αναγκάζονται να επωμισθούν επιπρόσθετα βάρη, παραμένοντας όμως παρούσες και ενεργές στον αγώνα για την ειρήνη και την επιβίωση, για μια κοινωνία με ισότητα και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με τον κο Χαρίτου «Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένα διαρκής αγώνας μέσα στη ζωή, στην καθημερινότητα, στην οικογένεια και στους χώρους εργασίας, εκεί όπου βασιλεύουν η αυθαιρεσία και οι ανισότητες, εκεί όπου αναπαράγονται οι διακρίσεις και η έμφυλη βία. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να στηριχτούν οι δομές φροντίδας της οικογένειας, να καταργηθούν οι έμφυλες διακρίσεις και να αναγνωρισθεί επιτέλους ο όρος «γυναικοκτονία» από το νομικό μας σύστημα».

Και καταλήγει με τη σημείωση ότι: «Τιμούμε και στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες και την συμβολή τους στην οικογένεια, στη δουλειά, στην πολιτική και στο δημόσιο βίο. Είμαστε μαζί τους στη μάχη διαρκείας με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ενδημούν στην ελληνική κοινωνία, όπως και στον αγώνα για τη νομοθετική, θεσμική και κοινωνική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος