ertnews.gr

Χρύσα Καραδήμα: Το Μουσείο της Σαμοθράκης θα ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι

19/08 12:51
Χρύσα Καραδήμα: Το Μουσείο της Σαμοθράκης θα ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι

Στις εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κομοτηνή αναφέρθηκε η κα Χρύσα Καραδήμα, αρχαιολόγος-προϊσταμένη.Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-8-2021) αναφέρθηκε στο Βυζαντινό Κάστρο της Κομοτηνής και στις εργασίες συντήρησής  και στερέωσης του, που ολοκληρώνονται, αλλά και στις εργασίες αποκατάστασης στο Ιμαρέτ. «Θα γίνει και μουσειολογική και μουσείο-γραφική μελέτη, ώστε να μπορεί να επανεκτεθεί με τις σύγχρονες επιταγές της επιστήμης αυτή η σπουδαία συλλογή της Μητρόπολης με τις εικόνες και όλα τα υπόλοιπα κειμήλια» ανέφερε η κα Καραδήμα.

Σε αναφορά της δε στα έργα της Σαμοθράκης σημείωσε πώς βρίσκονται ήδη στη φάση ανάθεσης της προμήθειας των προθηκών μετά από διεθνή διαγωνισμό. «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το επόμενο καλοκαίρι το Μουσείο της Σαμοθράκης θα ανοίξει πλήρως» προέβλεψε σημειώνοντας ότι στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης λειτουργούν ήδη δύο αίθουσες. «Σε συνεργασία με την Εφορεία Έβρου κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν το μοναδικό θρακικό νησί να μπορεί να δεχτεί τους πολλούς επισκέπτες και στο Μουσείο. Τους υποδέχεται ήδη, αλλά στη μερικώς ολοκληρωμένη και αποκαταστημένη έκθεση» ανέφερε η κα Καραδήμα.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στις εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Μουσείο Κομοτηνής, που είναι ανακηρυγμένο έργο του Άρη Κωνσταντινίδη, αλλά και επανέκθεσης. «Η επανέκθεση θα προετοιμαστεί σε αυτή τη δίχρονη περίοδο που έχουμε για το νέο έργο, έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Θα συντηρηθούν τα προς έκθεση, θα αποθηκευτούν όσα πρέπει για να παραδοθεί το κτίριο στον ανάδοχο που θα κάνει τις επισκευές και να μπορέσει μετά να επανεκτεθεί η συλλογή» εξήγησε η κα Καραδήμα σημειώνοντας ότι το έργο αφορά και την επόμενη προγραμματική περίοδο.

info
Εκδήλωση στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης την Κυριακή 22 Αυγούστου στις οκτώ το βράδυ όπου θα παρουσιαστεί το έργο της Εφορείας την τρέχουσα περίοδο και βιντεοπροβολή για τον αρχαιολογικό χώρο Μαρώνειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version