Χιόνισε στα ορεινά της Ροδόπης

« Άλλα λογαριάζει ο Μάρτης κι άλλα η Σαρακοστή» λέει μια παροιμία και αυτό φάνηκε σήμερα στα ορεινά της Ροδόπης που «ξύπνησαν ντυμένα» στα λευκά. Προχθές ηλιοφάνεια, χθες συννεφιές, σήμερα στα ψηλά χιόνι και στα πεδινά βροχή γιατί «Μάρτης είναι νάζια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει».

Χιόνισε στα ορεινά της ΡοδόπηςΠροβλήματα δεν έχουν αναφερθεί. Τα μειονοτικά σχολεία άλλωστε της ορεινής περιοχής είναι κλειστά λόγω θρησκευτικής γιορτής (“καντήλι”). Οπότε, χρόνος υπάρχει για τους μικρούς φίλους να χαρούν το «δώρο» του Μαρτίου. Όσον αφορά τους μεγάλους σε ηλικία κατοίκους, αυτοί έχουν έτοιμη στα χείλη τους μια άλλη παροιμία – σοφία του ελληνικού λαού που δικαιώνει όσους προνόησαν: «Μάσε ξύλα για το Μάρτη, μην κάψεις τα παλούκια».

Χιόνισε στα ορεινά της ΡοδόπηςΣτα ελληνοβουλγαρικά σύνορα εκχιονιστικά μηχανήματα έπιασαν από τις πρώτες πρωινές ώρες δουλειά, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς το Τελωνείο να είναι ανοιχτός. Με τη σημείωση πάντα ότι όσοι αποτολμήσουν μια ορεινή διαδρομή δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι «o Μάρτης ο πεντάγνωμος, πέντε φορές εχιόνισε και πάλι το μετάνιωσε πως δεν εξαναχιόνισε».

φωτο: Κ.Φ. κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος