ertnews.gr

Άνω κάτω το Δ.Σ. Κομοτηνής για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Απείχαν οι μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι
23/05 23:41
Άνω κάτω το Δ.Σ. Κομοτηνής για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης υπέρ της αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης και το οποίο μεταξύ άλλων ανέγραφε ότι συμφωνεί μετ ις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης. Λίγο νωρίτερα είχε καταθέσει ψήφισμα η δημοτική παράταξη “Σπάρτακος”, που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της μειονότητας, οι οποίοι έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο ένα κείμενο με 10 υπογραφές΄ στο οποίο ανέγραφαν ότι δεν συμφωνούν με το ψήφισμα του “Σπάρτακου¨λέγοντας “δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο πολιτική αρένα“ και δηλώνοντας απόντες.

Άνω κάτω το Δ.Σ. Κομοτηνής για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Ωστόσο 3 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ Πολιτική Ανατροπή” της κας Λαφτσή απέστειλαν δικό τους ψήφισμα ζητώντας την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά διαφωνούσαν με το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Σπάρτακος” μάλιστα στη συζήτηση παρίστατο ένας δημοτικός σύμβουλος ο κ Χα σαν Χα σαν ο οποίος δήλωσε την συμπαράσταση του στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά αποχωρεί γιατί στοχοποιούνται από την παράταξη “Σπάρτακος “ οι υπόλοιποι 10 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο 3 ψηφίσματα ενώ η αντιπολίτευση τόνισε ότι “άλλο η διπλωματία των κρατών κι άλλο η διπλωματία των πολιτών.”

Η ακριβής ανάρτηση που ανέβηκε στο φειζ μπουκ από μέλη του “Σπάρτακου “ πριν το δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτό που όπως έγραψαν στο κείμενό τους οι 10 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι που τους έκανε να υπογράψουν κείμενο κατά του ψηφίσματος

“Αυτό κατεβαίνει σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής.
Δεν αποτελεί αυτονόητη βούληση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, όπως φάνηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο και είναι μιά πρόταση ψηφίσματος …που θα συζητηθεί.
Αν έχετε περιέργεια για τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα θα σας δούμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Κομοτηνή, 10-5-2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και ΕΠ.ΟΠ. Δημήτριο Κούκλατζη, οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου 2018, κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, καθώς και στις οικογένειές τους. Η σύλληψη και η παράνομη κράτησή τους επί δυόμιση μήνες χωρίς να τους απαγγελθεί καν κατηγορία, δεν υπονομεύει απλώς κάθε προσπάθεια για διμερείς σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας αλλά και αποκαλύπτει τον αληθινό χαρακτήρα του τουρκικού καθεστώτος.
Οι δημότες της Κομοτηνής έχουν αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω τις περιόδους έντασης και καχυποψίας και με το παρόν ψήφισμα το επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη βάση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του δικαίου και του ανθρωπισμού καλούμε τον πρόεδρο Ερντογάν, που επισκέφθηκε την περιοχή μας προ πενταμήνου με λόγια συμφιλίωσης και συνύπαρξης, να τα επικυρώσειι εμπράκτως, παρέχοντας στους δύο στρατιωτικούς μας το δικαίωμα σε μια άμεση, δίκαιη δίκη ώστε να επιστρέψουν επιτέλους στην πατρίδα μας.”

Το συγκεκριμένο κείμενο του “Σπάρτακου” τελικά δεν ψηφίστηκε

Επίσης κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και το ψήφισμα που καταδίκαζε την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version