ertnews.gr

Αλ.Τσαπέκος: «Να μπορείς να κάνεις το επιθυμητό, εφικτό»

28/08 09:26
Αλ.Τσαπέκος: «Να μπορείς να  κάνεις το επιθυμητό, εφικτό»

«Μεγάλη χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη είναι δύσκολες οι εποχές τώρα» με τα λόγια αυτά ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κος Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, σχολίασε την εκλογή του μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Εκτός από τα προβλήματα του κλάδου αυτά καθ΄αυτά ο ΠΦΣ είναι ο σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας στα θέματα που αφορούν στα φάρμακα και στην φαρμακευτική περίθαλψη, οπότε και ο όγκος δουλειάς για τον κο Τσαπέκο και η ευθύνη είναι μεγάλη.

Αλ.Τσαπέκος: «Να μπορείς να  κάνεις το επιθυμητό, εφικτό»
Ο κος Αλέκος Τσαπέκος με την συνάδελφό του κα Άσπα Τσιρλιάγκου

«Εκείνο που μετράει είναι να μπορεί κανείς το επιθυμητό εφικτό»
«Επίσης», όπως σημείωσε, δεν θέλει να επικρατούν «φωνές συνδικαλιστών, οι οποίες είναι μόνο φωνές».

Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο του ΠΦΣ «υπάρχει μια μερίδα συνδικαλιστών, λυπάμαι που το λέω, που τους ενδιαφέρει μόνο το μικρόφωνο, οι μεγαλοστομίες και η έπαρση. Αυτή τη μερίδα των συνδικαλιστών θεωρούμε ότι την έχουμε βάλει σε μια άκρη και αυτή την ώρα διοικεί τον ΠΦΣ η ομάδα εκείνη των συνδικαλιστών η οποία προτάσσει το έργο, πρώτα τη δουλειά και μετά τα πολλά τα λόγια και τις πολλές διαμαρτυρίες. Δηλαδή, μονίμως να διαμαρτυρόμαστε. Εκείνο που μετράει είναι να μπορεί να κάνεις το επιθυμητό, εφικτό.»
Αναφερόμενος στην Πανδημία του νέου κορονοϊου και στην στάση των ιδίων των φαρμακοποιών ο κός Τσαπέκος σημείωσε ότι φέτος με την πανδημία αποδείχτηκε -και το παραδέχτηκε και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας- ότι τα φαρμακεία έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο. «Αποδεικνύουμε πάντα ότι είμαστε χρήσιμοι στο σύστημα και λέμε στο Υπουργείο τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι κρίμα τα 10.000 φαρμακεία που υπάρχουν σε μια πλούσια διασπορά σε όλη τη χώρα να μην τα εκμεταλλεύεται η πολιτεία.»
Φώτο:Ο κος Αλέκος Τσαπέκος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version