Α. Κασαπαντωνίου: Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενισχύσει το ΚΚΕ

Στα 27 της υποψήφια σε ένα κόμμα που μετρά ήδη έναν αιώνα ζωής. Βάζει τις εργασιακές σχέσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος άνθρωπος στο χώρο εργασίας του, τις συμβάσεις που καλείται να υπογράψει, τις απολαβές που δεν φθάνουν, όπως λέει, να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες ενός νέου στην ατζέντα του προεκλογικού αγώνα, όχι για την δική της εκλογή, αλλά “για την ενδυνάμωση του ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής”.

Α. Κασαπαντωνίου: Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενισχύσει το ΚΚΕ
Αμαλία Κασαπαντωνίου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με το ΚΚΕ

Η Αμαλία Κασαπαντωνίου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με το ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής διατράνωσε την πίστη της ότι οι νέοι σήμερα θα πρέπει να διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω από αυτά που μπορούν να έχουν σήμερα. «Μ’ αυτές τις σκέψεις έκανα κι εγώ το βήμα και αποφάσισα να είμαι υποψήφια.» Απευθύνεται σε όλους τους νέους ανθρώπους, τους πτυχιούχους που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους υπαλλήλους στο εμπόριο. « Όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο» λέει και τους καλεί να σταθούν σ’ αυτό που το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι δηλαδή «στις 8 Ιουλίου θα πρέπει να σκεφτούν ποια θα είναι η ενισχυμένη δύναμη η οποία θα αντισταθεί κάνοντας πραγματική αντιπολίτευση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.»

«Θα συνεχίσουμε να λέμε, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει το ΚΚΕ, πως είναι η μόνη δύναμη που μάχεται και μέσα και έξω από την βουλή για τα δικά του δικαιώματα» δηλώνει κι εξηγεί πως το ζητούμενο δεν είναι αν: «Στις 8 Ιουλίου η διαφορά του 1ου από το 2ο κόμμα θα είναι 10,8 ή 12%. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα είναι το ΚΙΝΑΛ ή ο Βαρουφάκης το « συμπλήρωμα» της ΝΔ σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία. Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κάνει πραγματική Αντιπολίτευση και ποιος μπορεί να βάλει τις ανάγκες του μέσα στην Βουλή, αλλά και έξω από την Βουλή.»
Όσον αφορά στα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο σημειώνει πως είναι θετικά, «προσπαθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους» λέει η νεαρή υποψήφια και σημειώνει ότι « Ο κόσμος πλέον ξέρει και καταλαβαίνει πολύ καλά το αν αυξήθηκε ή όχι ο κατώτατος μισθός. Το αν στην πραγματικότητα καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ. Επομένως, ο κόσμος ανάλογα με το τι καθημερινά βιώνει ακούει τις θέσεις του ΚΚΕ, νιώθει στο πετσί του ότι η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η βιώσιμη ανάπτυξη της ΝΔ πατάει πάνω στα κεκτημένα, εργασιακά δικαιώματα γι αυτό και εμείς τους καλούμε αυτή την φορά ακόμη και αυτοί που στήριξαν πρόσφατα κάποιο άλλο κόμμα, να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν με βάση το τι ζουν.»

Σύμφωνα με την κα Κασαπαντωνίου σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση «τέσσερα είναι τα μνημονιακά κόμματα, κόμματα που ψήφισαν μνημόνια (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα, ΧΑ και Ελληνική Λύση, και το ΚΚΕ». Επομένως, όπως λέει, «Ο λαός δεν έχει άλλο από το να πάει και να ενισχύσει το ΚΚΕ, ένα κόμμα που αυτά που λέει πριν τις εκλογές θα τα εφαρμόσει την επόμενη μέρα, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.»
Τέλος, όσον αφορά στην “γεύση” που αφήνει στην ίδια η συμμετοχή από την πρώτη γραμμή του αγώνα ως υποψήφια βουλευτής η κα Κασαπαντωνίου δείχνει το γενικό «Τις εκλογές τις βλέπουμε από την πλευρά του πώς θα μπορέσει να ενισχυθεί το κόμμα. Είμαστε γνώριμοι, έχουμε συναντηθεί σε διεκδικήσεις, σε πορείες, σε αγώνες.» δηλώνει προσθέτοντας « Να ενισχυθεί και μέσα στη Βουλή και έξω από την Βουλή, πως θα δυναμώσουν τα Σωματεία, πως δεν θα υποχωρούν, πώς δεν θα πέσουν στην παγίδα της επιλογής του μικρότερου κακού. Εμείς συνεχίζουμε κόντρα σε όλα καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει το ΚΚΕ, την μόνη σταθερή δύναμή.»
Φώτο: Αμαλία Κασαπαντωνίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος