Κομοτηνή: Το κορίτσι των Μουσείων

Η Ειρήνη Νικούδη έχει αναλάβει να ξεναγεί ντόπιους και επισκέπτες σε δύο Μουσεία της Κομοτηνής. Στα Μουσεία: Σκουτέρη και Καραθεοδωρή ως εργαζόμενη της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου. «Τους ενημερώνω για την ιστορία της Κομοτηνής και για τα εκθέματα που βλέπουν» δηλώνει η ξεναγός – φιλόλογος σημειώνοντας ότι το Μουσείο Σκουτέρη συνδυάζει την εγχώρια διακόσμηση του 19ου αιώνα και της ευρωπαϊκής. «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως ζούσαν οι κάτοικοι τότε, ποιες ήταν οι συνήθειές του, τι μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τους» δηλώνει η νεαρή ξεναγός.

Μεγάλη προσέλευση σημειώνεται και από τον τοπικό πληθυσμό. Μαθητές, εκπαιδευτικοί , χωρίς να λείπουν οι επισκέπτες από το εξωτερικό. Επισκέπτες από την Πολωνία και τη Ρωσία. Τεράστια, για τα δεδομένα της Ροδόπης, θεωρείται και η επισκεψιμότητα του Μουσείου Κ.Καραθεοδωρή. Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες διάβηκαν το 2015 το κατώφλι του. «Υπήρχαν μέρες που έκανα ξενάγηση σε πέντε με έξι σχολεία.» δηλώνει η ευγενική ξεναγός και σημειώνει ότι οι συχνότερες ερωτήσεις είναι: από πού ήταν ο Καραθεοδωρή, αν ήταν δάσκαλος του Αϊνστάιν; Αν τον βοηθούσε όντως στην επίλυση των προβλημάτων του; Συγγράμματα, περιοδικά, βιβλία, φωτογραφίες, γράμματα του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού βρίσκονται στα χέρια των επισκεπτών που έχουν την ευκαιρία σε ένα χώρο αφιερωμένο σε εκείνον να λύσουν τις απορίες τους.

«Η δουλειά μου αρέσει πολύ. Επικοινωνώ με τον κόσμο. Υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό» δηλώνει η Ειρήνη Νικούδη που δεν κρύβει τη χαρά της για το νέο της ρόλο.
Φώτο: Ειρήνη Νικούδη Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος