ertnews.gr

Κομοτηνή: Στο Σχολιτεχνείο του 5ου Δημοτικού Σχολείου

06/04 12:40
Κομοτηνή: Στο Σχολιτεχνείο  του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Το δικό του Σχολιτεχνείο διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου και εμπνευστή της όλης προσπάθειας κ. Γιώργο Ρουμελιώτη 48 εθελοντές , 380 μαθητές και 24 ομάδες θα καλύψουν 12 τομείς επιστημών, τεχνών και δεξιοτήτων.

Το Σχολιτεχνείο, που θα κορυφωθεί με το 1ο Φεστιβάλ Σχολικών Τεχνών στο τέλος της σχολικής χρονιάς , θα φιλοξενηθεί στην αυλή και το γυμναστήριο του σχολείου, αλλά και σε όποιο σημείο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των παιδιών. Όπως εξηγεί ο κος Ρουμελιώτης οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες, με μοναδικό κριτήριο το ενδιαφέρον τους για κάποιο θέμα. Έτσι, σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου όπου θα μαθαίνουν, θα παίζουν και θα δημιουργούν πάνω στο αντικείμενο του ενδιαφέροντος τους, το οποίο μπορεί να είναι ένα επάγγελμα, μια επιστήμη, μια τέχνη ή μια δεξιότητα «Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε μια δράση που θα εμπλουτίσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και θα στηρίζεται στον εθελοντισμό και την ελεύθερη συμμετοχή όλων » δηλώνει ο κος Ρουμελιώτης που βάζει στο επίκεντρο της προσπάθειας τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Τις απορίες των παιδιών, ( απαντήσεις στα ερωτήματα τους), θα λύσουν αρχιτέκτονες, φοιτητές μαγειρικής, ζαχαροπλάστες, χορογράφοι, γραφίστριες, δημοσιογράφοι, γεωπόνοι, φοιτητές ιατρικής, κτηνίατροι, δικηγόροι, εισαγγελείς, γυμναστές αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμοι. Ανοίγοντας όλοι τους ένα διαφορετικό δρόμο προς τη γνώση για χατίρι των παιδιών…
Φώτο:Γιώργος Ρουμελιώτης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version